Algemeen

Alles wat je moet weten over je vergunningsaanvraag 2022

Een nieuw jaar, een nieuw motorsportseizoen! Januari en februari zijn traditioneel de maanden waarin naast het in orde zetten van de motor ook de administratieve formaliteiten worden geregeld om het nieuwe seizoen optimaal te kunnen starten. De BMB jaarvergunning, sportcompetitie, training of touring, is de beste optie om zorgeloos van je motorseizoen 2022 te kunnen genieten.

Laten we hopen dat de gezondheidscrisis zich positief ontwikkelt zodat we weldra met de verschillende competities kunnen starten. Een BMB sportcompetitie vergunning geeft je echter niet enkel de mogelijkheid om deel te nemen aan wedstrijden maar bevat ook een persoonlijke ongevallen -en reisbijstandsverzekering geldig voor vrije trainingen op alle erkende circuits in België en Europa. Wil je enkel trainen en dus niet aan wedstrijden deelnemen, dan is er de BMB trainingsvergunning. Zorg er dus voor dat je vergunning 2022 geregeld is voor je de trainingen hervat ! Motorsport, zowel recreatief als competitief, blijft een risico sport en onverzekerd de piste oprijden is dan ook echt onverantwoord.

Sinds 2018 hebben we de digitale PC toepassing 'My FMB-BMB' ontwikkeld voor het aanvragen van alle types van vergunningen (sport, touring, training, 1 manifestatie, official, pistecommissaris) en ondertussen hebben 6700 personen zich geregistreerd. Zij kunnen dus gewoon inloggen en met enkele klikken hun vergunning 2022 aanvragen. Kijk wel al je gegevens nog eens goed na en wijzig waar nodig. Is het je eerste vergunningsaanvraag, registreer je dan (eenmalig) en log daarna in om je vergunning te regelen.

Via de menu 'Vergunningen' van de BMB website kan je per type vergunning alle nodige info bekomen: aanvraagprocedure via My FMB-BMB, geldigheid, bijkomende vergunningen, verzekeringen, enz. We hebben ook een F.A.Q. gemaakt waar je wellicht het antwoord kan vinden op je eventuele vragen. Uiteraard zijn we ook altijd beschikbaar (telefonisch tijdens de kantooruren of via het contactformulier). Om het secretariaat in deze drukke tijden zoveel mogelijk te ontlasten vragen we  om eerst de F.A.Q. te raadplegen alvorens telefonisch contact op te nemen.

Raadpleeg hierna alles wat je moet weten over:

We wensen al onze rijders, passagiers, officials en organisatoren een succesvol 2022 toe!

Partners

Back to top button