Motorcross

Alles wat je moet weten over de finale van het BK Motorcross in Nismes

De 1ste cross op het circuit St Joseph in Nismes werd georganiseerd in 1962.  Sindsdien is het circuit onophoudelijk gemoderniseerd om steeds prestigieuzere wedstrijden te ontvangen. Voor de Motorcross der Naties (wereldkampioenschap voor landenteams) in 1997 werden enorme werken uitgevoerd waardoor we één van de mooiste circuits in België én de wereld zijn. De gigantische MX of Nations was ook op organisatorisch vlak een hoogtepunt, dat nog niet vergeten is in Nismes, omstreken en in de MX-wereld.

Omdat de professionele uitdagingen van enkele bestuursleden de overhand namen, herorganiseerde de club zich.

Sinds 2018 is de Motorcross terug in Nismes.
Dit jaar zijn Nismes en zijn mythische circuit St Joseph opnieuw op het wereldtoneel met een prestigieus evenement: De finale van het Belgisch Kampioenschap en ook de enige manche in Wallonië.

• 2 dagen MX actie
• 500 rijders
• Nieuwelingen vanaf 6jaar en toppers op het circuit
• 34 races, om zoveel mogelijk piloten te mogen verwelkomen,
op een spectaculair panoramisch circuit
• (50 – 65 – 85 – 125 – 250 – 500cc
• Dames – Initiatie – Nieuwelingen – Juniors – Beloften – Experten – Nationalen – Internationalen – Dagvergunningen)

Wij staan erop om de Motorcross dynamisch en jong te houden. Daar zit ons DNA als AMC Eau Noire Nismes

Wij bieden nieuwelingen én ervaren piloten, jong én oud een niet te missen gelegenheid om hun hart op te halen op dit mythische circuit.
Als organisatie worden wij omkaderd door vrijwilligers, weliswaar met een massa ervaring.
Wij willen jongeren laten kennismaken met de Belgische motorsport op dit fan-tas-tische circuit en oudere toeschouwers de kans bieden om herinneringen op te halen.
Het crossterrein bevindt zich op 3 km van de E420 – Philippeville-Charleville-Mézieres, op 15 km van de Franse grens

Het moderne circuit is bijzonder spectaculair en technisch, met behoud van het natuurlijk karakter en een ongeëvenaard uitzicht (op een zeer uitzonderlijke natuurpark!). Er wordt meermaals gebruik gemaakt van een natuurlijk hoogte verschil van 24 meter.
Gelegen tussen 176 en 200 m hoogte omvat het circuit 16 sprongen, waarvan 2 indrukwekkende tafels waarbij alleen de beste slagen om de oversteek in 1 sprong te wagen. Daarnaast is er de befaamde en unieke afdaling in 3 stappen waarbij de grootste waaghalzen minstens 1 proberen te overbruggen. Om nadien in een lange duizelingwekkende afdaling terecht te komen, gevolgd door de fameuze «Mur de Nismes». Dit technisch deel geeft de kans oor sommigen om het verschil te maken v.

Het circuit van Nismes heeft aan iedereen iets te bieden: zowel nieuwelingen die van dit legendarische circuit kunnen proeven, als laatste Waals circuit dat de MX der Naties mocht ontvangen, als voor de meer ervaren piloot die hier het beste uit zichzelf kan halen en onmisbare ervaring kan opdoen

Als toeschouwer wordt u verwend!
Het circuit loopt volledig rondom een kalkhoogte die zicht biedt op 80% van het circuit. Deze natuurlijke rots wordt daardoor een supertribune en uitkijkpunt over het circuit en de weidse omgeving
Daarnaast is het circuit, zowel langs binnen- als de buitenzijde, volledig omgeven door parallelle toegangswegen en is er een tunnel voorzien zodat het publiek zich vrij en veilig kan bewegen op het volledige terrein en van het spektakel kan genieten vanuit elk gekozen zichtpunt, en op elke afstand

Natuurlijk is er ter plaatse ook drank en eetgelegenheid voorzien.

Om al deze redenen is Nismes 16 en 17 oktober de plaats van afspraak voor elke motor liefhebber

Toegang mits geldig Covid Safe Ticket, aangeboden met identiteitskaart, of een negatieve PCR-test niet ouder zijn dan 48 uur.

Info :
AMC Eau Noire Nismes
Contact : Claude Danis
Tel : 060/31.16.84
cl.dan@skynet.be

Wedstrijdinfo: http://www.fmb-bmb.be/nl/mx_event/belgian-championship-10 

Partners

Back to top button