Motorcross

Spannende strijd om de wereldtitel in het WK Motorcross zijspannen

In het Tsjechische Kramolin vond afgelopen weekend de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap motorcross zijspannen plaats. Marvin Vanluchene startte er met zijn Nederlandse bakkenist Robbie Bax als leider in de WK tussenstand. Wegens de corona crisis zijn er dit jaar slechts 4 wedstrijden voorzien maar worden er tijdens elke wedstrijd wel 3 reeksen gereden. Er stonden in Kramolin 30 teams achter het starthekken met een opvallende Belgische nieuwkomer: ex-GP rijder Peter Steegmans (piloot) reed immers er samen met zijn zoon Jarno (bakkenist)

Marvin Vanluchene/Robbie Bax kregen in Tsjechië af te rekenen met erg sterke concurrentie. In de eerste reeks werden ze derde met winst voor het Nederlands/Frans duo Etienne Bax/Nicolas Musset en als tweede de Nederlander Koen Hermans die samen met de Belg Glenn Janssens rijdt. Bijna dezelfde uitslag in reeks 2 alleen moeten Marvin en Robbie nog Julian Veldman (NL)/Ondřej Čermák (CZE) op de derde plaats laten voorgaan. In de laatste reeks wonnen Veldman/Čermák voor Bax/Musset en werden Vanluchene/Bax derde.

Vader en zoon Steegmans misten hun WK debuut niet met een 13de plaats in de eerste, een 9de plaats in de tweede en een 11de plaats in de derde.

In de WK tussenstand leiden Julian Veldman /Ondřej Čermák nu met een puntje voorsprong op Marvin Vanluchene/Robbie Bax. De laatste 3 reeksen vinden volgend weekend plaats in Oss (NL) en dan weten we dus of Marvin voor ons land de wereldtitel kan behalen.

Lees het volledig wedstrijdverslag op www.sidecarcross.be

Foto:  www.sidecarcross.be

Partners

Back to top button