Motorcross

Toekomstige wereldkampioenen in actie tijdens de Coupe de l’Avenir in Baisieux

Terwijl Cyril Genot, Liam Everts en Brent Vandoninck dit weekend ons land vertegenwoordigen tijdes de Motorcross der Naties in Mantova (Italië), organiseert MX Hauts-Pays in eigen land de 49ste editie van de Beker van de Toekomst (Coupe de l'Avenir) in Baisieux. Een summiere blik op de  uitslagen leert ons dat op zijn minst 15 wereldkampioenen hier ooit op het podium stonden waarvan er minstens 12 ook de individuele wedstrijd wonnen.

De Belgische teams (65cc, 85cc en Coupe de l'Avenir) hadden gisteren al hun voorbereidende stage op het Franse circuit van Avesnes-sur-Helpe onder leiding van coach Yves Devlaminck en team manager Robert Gielis.

In de 65cc rijden Clement Dewattines, Joshua Weigert en Torre Van Mechgelen. Deze laatste haalde zaterdag in Riola Sardo een mooie ereplaats binnen. Maar ook de Europese kampioen Lucas Leok staat aan de start.

Het 85cc team is hetzelfde als wat er in het weekend in Sardinië reed met Jarne Bervoets (gevallen, sterk teruggekomen), Ian Ampoorter en Douwe Van Mechgelen. Ook hier zal het vooral om de teamzege gaan wegens ook de zilveren Reisulis aan de start.

Onze toppers rijden in de Open klasse met de gebroeders Lucas en Sacha Coenen, die zopas Frans kampioen en vice-kampioen van Frankrijk werden. Matteo Puffet rijdt overal waar hij aanzet om te winnen.

De organisatie bezorgde ons ondertussen ook de lijsten van deelnemende landenteams (zie onder). 

Veel succes aan de Belgische teams!

 

Partners

Back to top button