Motorcross

Coldenhoff is de koning van de Keiheuvel, Jago Geerts tweede in eigen dorp

Het weekend van 14 en 15 augustus 2021 zal herinnerd worden als de wederopstanding van de internationale motorcross in België! Wat deed het deugd om eindelijk opnieuw zoveel toeschouwers te mogen verwelkomen op een internationale motorcross wedstrijd. Zij konden op de Keiheuvel in Balen genieten van spectaculaire races met talrijke wereldtoppers achter het starthekken. Dikke merci aan organisator KMC Mol die dit op korte termijn voor elkaar wist te krijgen. Het wegvallen van de MXGP op deze datum, de prachtige weersomstandigheden en een schitterende organisatie waren de ingrediënten voor dit succes. Het mocht eindelijk nog eens meezitten voor de Belgische motorcross!

Als de voorbije GP’s minder waren naar de hoge standaard van tweevoudige MXON winnaar Glenn Coldenhoff (Monster Energy Yamaha Factory Racing) dan kon hij  in Balen toch flink vertrouwen tanken. Ook in de afsluitende Superfinale toonde the Hoff zich namelijk de sterkste voor Jeffrey Herlings. Hij mocht de trofee ontvangen uit handen van Sylvain Geboers.  Lees het volledige Inters 500 verslag op mxmag.be via volgende link.

Jago Geerts is zondag tweede geëindigd in de internationale wedstrijd 250cc in ‘zijn’ Balen. De Monster Energy Yamaha Factory-rijder finishte in beide reeksen achter wereldkampioen Tom Vialle. In de Superfinale was Geerts de beste MX2-rijder op een zevende plaats. Lees het volledige Inters 250 verslag op mxmag.be via volgende link.

Foto's: Kabouter Trek

Partners

Back to top button