Algemeen

Eindelijk terug een weekend vol actie !

Liefst 7 evenementen staan er op het programma komend weekend en dit is al heel lang geleden! We merken ook dat alle rijders weer staan te popelen om deel te nemen want de inschrijvingen lopen heel vlot! Bovendien kan er voor de meeste evenementen ook nog de dag zelf worden ingeschreven, een overzicht:

Enduro Lierneux

Er hebben zich al 235 rijders vooraf ingeschreven via het nieuwe inschrijfsysteem ontwikkeld door RIS-timing voor de opening van het Belgisch kampioenschap enduro in Lierneux op zondag 4 juli en een aantal aanvragen zijn nog in behandeling. Het nieuwe systeem zal de administratie ter plaatse heel wat vlotter laten verlopen gezien er enkel nog vooraf kan worden inschreven worden nadat de jaar of dagvergunning werd in orde gebracht. Het is nog mogelijk ter plaatse in te schrijven maar hou er wel rekening mee dat dit extra kosten met zich meebrengt (supplement van 20 EUR voor de inschrijving en van 15 EUR voor een dagvergunning). Zorg er dus voor dat je volgende keer vooraf alles in orde brengt! De controles starten er om 7u30 en de Inters vertrekken als eersten om 9u30. Op het einde van de wedstrijd zullen de laureaten van het Belgisch kampioenschap 2020 er ook hun prijzen in ontvangst nemen. Gezien er slechts 1 wedstrijd heeft kunnen plaatsvinden kregen zij de titel van Beste Rijder 2020.

Alle wedstrijdinfo: klik hier

Motorcross Tessenderlo

Sinds het begin van de pandemie hebben we in ons land enkel de MXGP in Lommel gehad (achter gesloten deuren). De wedstrijd zondag in Tessenderlo zal dus de eerste kans zijn voor de rijders om opnieuw wedstrijden in eigen land te rijden of voor het publiek om opnieuw te genieten van spectaculaire races. De wedstrijd zal zowel meetellen voor het Belgisch kampioenschap als het Vlaams kampioenschap motorcross. Onze organisator VLM is klaar om iedereen te ontvangen op zaterdag voor het jeugdprogramma en op zondag voor de andere reeksen vanaf 10 uur (wedstrijden). 

Alle wedstrijdinfo: klik hier

Snelheid Nurburgring

Na de opening van het kampioenschap in Zolder gaat het nu richting Duitsland naar het mythische circuit van de Nurburgring voor de 2de manche van de BeNeLux Trophy en het Belgisch kampioenschap Supersport, Superbike en Supersport 300. Ook de Supertwins en Stocktwins zijn er van de partij. Vele Belgische, Nederlandse en een paar Luxemburgse rijders lieten zich testen (corona, weet u wel) om toegang te krijgen tot de wedstrijd. 

De nieuwe BeNeLux trophy Supersport 300 werd dit jaar gelanceerd als de jeugdklasse voor de ontwikkeling van onze jonge talenten. In Zolder kregen we een interessante strijd tussen Jef Van Calster, winnaar van de eerste reeks, en Levi Badie die de tweede reeks won.

De zijspannen rijden op de Nurburgring hun eerste wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap 2021.

Alle wedstrijdinfo: klik hier

Trial Monthermé

Onze trial rijders zijn ondertussen al aan hun 3de wedstrijd toe na Bertrix en Waver. Ze verzamelen vlak over de grens in het Franse Monthermé. Opgelet gezien Emile Mattheeuws en Emile Van Thuyne beiden actief zijn tijdens de WK manche in Charade (Frankrijk) zal de wedstrijd in Monthermé niet meetellen voor het Belgisch kampioenschap bij de Inters en Nationalen. Alle andere klassen rijden wel voor BK punten.

Alle wedstrijdinfo: klik hier

BMB E-bike Challenge Oostende

In het sportpark De Schorre vindt zondag de eerste manche van de BMB E-bike challenge plaats. Je kan er deelnemen in de tot 25 km/u, +25 km/u of Proto klasse, kortom met eender welke E-mountanbike ben je in Oostende welkom. Er kan ook nog ter plaatse worden ingeschreven (zowel inschrijving als dagvergunning). We herinneren eraan dat alle BMB sportvergunninghouders met hun vergunning kunnen deelnemen. Een bijzonder type e-bike/motor die je in Oostende aan het werk zal kunnen zien zijn de Surronbikes die in de Proto klasse zullen rijden.

Alle wedstrijdinfo: klik hier

24ste Euroregio treffen en La Cinacienne

Ook onze toerrijden kunnen dit weekend weer aan mooie rondritten deelnemen. Op zaterdag en zondag is er het Euroregio treffen van MC Lotus Motoren Bilzen in Martenslinde. Op zondag organiseert MC Ciney het treffen La Cinacienne. Voor beiden treffens kan je via de BMB website de GPS bestanden van de rondrit én het routeblad downloaden.

Info Euroregio treffen

Info La Cinacienne

Corona maatregelen

Uiteraard zal je tijdens alle evenementen deze zomer nog moeten rekening houden met een aantal corona maatregelen. We hebben borden gemaakt die je tijdens de evenementen zullen herinneren aan de te respecteren regels. Volg ook steeds de aanwijzigingen/richtlijnen van elke organisator goed op !

 

Partners

Back to top button