Toerisme

BMB Ronde gaat door op zaterdag 12 juni!

Goed nieuws voor onze recreatieve motorrijders! De FMWB club, MC Les 4 & Co, kreeg groen licht van de gemeente voor de organisatie van het vertrek en de aankomst van de BMB Ronde 2021. Het wordt wel een bijzondere 'Corona' editie gezien de maatregelen die op dat ogenblik nog van kracht zullen zijn. Er werd dan ook beslist om de BMB Ronde over 1 dag te organiseren met een rondrit van ongeveer 500 km om verplaatsingen 's nachts te vermijden. De rondrit zal grotendeels op Waals grondgebied maar ook deels in Vlaanderen worden gereden. Een aantal clubs zullen de deelnemers op diverse controlepunten onderweg verwelkomen.

MC Les 4 & Co toonde reeds vorig jaar dat zij niet enkel een hartelijke ontvangst van onze motorijders kunnen organiseren maar bovendien ook nog corona-proof!

De BMB Ronde betekent dit jaar ook de opening van de BMB toeristische kampioenschappen. De vergunninghouders kunnen er 6 punten verdienen, 2 voor de inschrijving en 4 voor de ronde. Als je je toervergunning nog niet hebt in orde gebracht, is het nu dus het ideale moment! (Klik hier voor meer info). Vergunninghouders krijgen bovendien 2 EUR korting op al hun deelnames aan de BMB treffens.

De GPS bestanden van de rondrit zullen in de loop van volgende week beschikbaar zijn via de BMB website (klik op de BMB Ronde in de kalender). De GPS bestanden zullen zoals steeds ook kunnen gedownload worden via de My FMB-BMB toepassing (enkel vergunninghouders). Er wordt geen roadbook voorzien in tegenstelling tot wat eerder werd aangekondigd!

De Commissie Motorrijden in de Vrije Tijd van de BMB en de club MC Les 4 & Co verwachten jullie dus op zaterdag 12 juni tussen 8u30 en 10u30 in 'Salle Cécilia', Rue du Fays 32 te 5336 Courrière (Assesse) voor het vertrek.

Klik hier voor alle inlichtingen: BMB Ronde 2021

 

Partners

Back to top button