Motorcross

Jago Geerts, Liam Everts en Antoine Magain in actie afgelopen weekend

Jago Geerts, Liam Everts en Antoine Magain bereidden zich in het zuiden voor op het nakende seizoen. Jago nam afgelopen weekend deel aan de tweede manche van het Italiaans kampioenschap Motorcross MX2, Liam Everts stond aan de start van de eerste wedstrijd van het Spaans kampioenschap in Montearagon, een paar km van Talavera de la Reina, en endurist Antoine Magain was in het Noord-Italiaanse Passirano aanwezig voor de opening van het Italiaans enduro kampioenschap.

Jago verdedigde in Alghero zijn koppositie na zijn winst vorige week in de openingsmanche van het Italiaans kampioenschap. Deze keer kende hij echter geen geluk nadat hij in de eerste bocht 2 keer werd onderuit gekegeld. Evenveel keer maakte hij echter indruk met een indukwekkende inhaalrace. In de MX2 race eindigde hij 6de en in de superfinale 10de. #93 Jago Geerts: “Twee valpartijen in de start. Telkens zonder dat ik er iets aan kon doen. Heel vervelend. Gelukkig liep ik geen blessure op. Ik ben dan ook best wel tevreden met het rijden op zich vandaag. Ik voelde me echt goed op de motor. Achteraf gezien was het een heel goede training. Het resultaat is totaal niet belangrijk nu. Ik pas voor de wedstrijd in Mantova volgende week. Het is nog altijd niet helemaal duidelijk wanneer het FIM wereldkampioenschap zal starten. Dat maakt het moeilijk om een voorbereidingsprogramma samen te stellen. Ik ga nu weer wat gas terugnemen. Het is nu vooral belangrijk om de conditie te onderhouden. Niets meer, niets minder.”

Liam Everts reeds in Spanje de eerste proef van het Spaans kampioenschap en eindigde 6de na de kopstart in de tweede manche. Winst was er voor GP MX2 piloot Ruben Fernandez.

Het Italiaanse enduro kampioenschap in Passirano werd gedomineerd door de twee Beta-piloten Steve Holcombe en Brad Freeman. De twee finishten op minder dan 15 seconden van elkaar en zetten een trio van MacDonald, Ruprecht en Antoine Magain op meer dan 1 minuut 20. Antoine begint zijn seizoen 2021 dan ook met een prima top-5, na een geweldige dag rijden op de Sherco 250 2-takt met een tweede en een derde plaats in de speciale proeven.

 

Partners

Back to top button