Motorcross

Afscheid van Clément Desalle in Lommel

Organisator GP Limburg zette Clément Desalle (Monster Energy Kawasaki) dit weekend in de bloemetjes in Lommel. De afscheidnemende Kawasaki rijder werkte zondag 25 oktober immers zijn laatste Belgische Grote Prijs af. In de tweede manche werd de “MX Panda” nog verdienstelijk zesde.

Om Clément te eren voor zijn schitterende GP carrière en te bedanken voor zijn inzet kwam GP Limburg met enkele verrassingen op de proppen. Persverantwoordelijke Jurgen Vranckx legt uit: “Johan Boonen en Jo De Munck overhandigden Clément een speciale trofee. Daarnaast hadden we ook een video gemaakt met boodschappen van zijn voormalige monteur Marc Verpaelen, ex-teammanager Sylvain Geboers, zijn huidige teammanager François Lemariey, dokter Toon Claes en zijn Britse superfan Paul.”

Clément Desalle maakte in 2006 als 16-jarige zijn GP debuut tijdens de GP of Flanders in Zolder. Daar was Jo De Munck destijds al de drijvende kracht achter de Grote Prijs. Johan Boonen selecteerde Desalle als lid van het Belgische MX of Nations team voor wat zijn debuut als teammanager was in Red Bud, 2018.

Hoewel Clément 3 keer op het podium stond in Lommel won hij er nooit de GP. In 2013 schreef hij wel de Belgische Grote Prijs in Bastogne op zijn naam.

Foto’s: GP Limburg – tekst mxmag.be

 

 

Partners

Back to top button