Supermoto

Supermoto Mettet The race van 2020

RUMESM, de organisator van de in laatste instantie afgelaste openingswedstrijd van het Belgisch kampioenschap supermoto op het circuit Jules Tacheny in Mettet begin maart wil onze supermoto rijders niet in de kou laten staan in deze crisistijden. Ze beslisten dan ook om ondanks alle corona beperkingen de enige supermoto wedstrijd in België te organiseren, 'Supermoto Mettet the Race' en dit op 14 en 15 november a.s.

Het organisatieteam heeft zowel met de lokale autoriteiten als de federatie samengezeten om deze wedstrijd Corona proof te laten verlopen. Toeschouwers zullen niet toegelaten worden maar elke deelnemer mag zich laten vergezellen van 3 assistenten. Inschrijven vooraf tegen 30 oktober ten laatste is verplicht en eventuele vergunningen 1 manifestatie kunnen ook enkel vooraf worden aangevraagd via de My FMB-BMB PC toepassing.

Het wedstrijdprogramma start op zaterdag met vrije trainingen vanaf 8u30 ingedeeld in diverse groepen volgens categorie. Via de kwalificaties kan men zich vervolgens plaatsen voor de halve finale en de finale (B finale of Superfinale) met ook nog herkansingen en troosting wedstrijden zodat iedereen even veel rijgelegenheid krijgt. Er worden ook wedstrijden voorzien voor de Minimotard (jeugd), de Quads en de TM-cup rijders. Het volledige weekend zal er dus supermoto actie zijn op het circuit van Mettet. Bovendien zal op zondag de finale plaatsvinden van de BMB E-bike challenge op een apart circuit van 3 km langs het circuit betwist over 3 reeksen van 15 min + 1 ronde.

Alles rijders moeten opnieuw hun inscrhijving regelen via het inschrijvingsformulier tegen uiterlijk 30 oktober a.s.. Er zal voorrang gegeven worden aan de BMB en KNMV vergunninghouders. De rijders die reeds het inschrijvingsgeld hadden betaald voor de wedstrijd in Mettet voorzien in de maand maart maar afgelast wegens de corona crisis, zullen een mail ontvangen met de vraag tot betaling van een supplement in functie van het reeds betaalde bedrag. Er wordt immers meer wedstrijdtijd voorzien dan tijdens de afgelaste wedstrijd van maart.

Wedstrijdinfo en inschrijvingsformulier:

 

Partners

Back to top button