Supermoto

34ste Superbiker in Mettet afgelast, wel een BK supermoto

In overleg met de gemeente Mettet heeft RUMESM, de organiserende club van de Coyote Superbiker, beslist om de editie 2020, op 9, 10 en 11 oktober op het Circuit Jules Tacheny te annuleren. RUMESM bevestigt echter wel de organisatie van een supermoto open wedstrijd, op het tracé van het nieuwe Circuit Jules Tacheny.

De gezondheidscrisis COVID-19 zorgde zowel in België als in de rest van de wereld voor een buitengewone situatie. Tot op heden heeft de organisator van de Coyote Superbiker nog steeds geen zicht op de maatregelen die in oktober zullen moeten worden genomen voor de gezondheid van het publiek (30.000 mensen per jaar), piloten, leden en vrijwilligers van de organisatie te kunnen garanderen.

Freddy Tacheny, voorzitter van RUMESM (Royal Union Motor of Entre-Sambre-Et-Meuse): "Dit is een historische maar ongelukkige primeur voor ons evenement dat al 33 jaar bestaat: er zal dit jaar geen Coyote Superbiker zijn. Het is met veel spijt dat we genoodzaakt zijn om de wedstrijd te annuleren. We zijn immers allemaal gepassioneerde vrijwilligers en de Coyote Superbiker ligt ons erg nauw aan het hart. Het is een zeer groot en complex evenement om te organiseren en dit hypothetische kader staat dit niet toe. Het organiseren van een dergelijk evenement achter gesloten deuren, is gewoon niet mogelijk, een Coyote Superbiker zonder zijn publiek zou geen Coyote Superbiker zijn. Het is een echte ramp voor ons, zowel hartstochtelijk als rationeel. Na de annulering van het Bihr Bikersland, de Classic Wheels, nu ook de Coyote Superbiker, en de langdurige sluiting van ons permanente circuit, staat onze vzw onder zeer sterke financiële druk. "

Creatie van een feestelijk evenement gericht op de toekomst

Voor RUMESM is er echter geen sprake van een blanco jaar. De club kondigt de lancering aan van een SUPERMOTO OPEN wedstrijd aan tellende voor het Belgisch Kampioenschap en de BeNecup supermoto, waarvoor de sanitaire maatregelen beter kunnen worden beheerst. De datum staat nog niet helemaal vast (wellicht 14–15 of 21-22 november).

De RUMESM bedankt alle vrijwilligers, de sponsors, de gemeente Mettet, alle fans en alle mensen die de Coyote Superbiker steunen. Afspraak in 2021 voor een volgende editie.

 

Partners

Back to top button