Classic Bike

Bikers’Classics Spa-Francorchamps: vrije rijden voor solo en zijspannen

Zoals onlangs door de organisatie werd bevestigd, zullen de 2020 Bikers'Classics doorgaan op zaterdag 4 en zondag 5 juli, in de vorm van reeksen vrij rijden exclusief gereserveerd voor classic bikes. Goed nieuws voor alle fans die zich al wekenlang hebben moeten inhouden en nu hun hartje zullen kunnen ophalen op de asfaltstrook die gekend staat als de mooiste ter wereld.

« De deelnemers aan deze aangepaste 2020 versie van de Bikers'Classics zullen het zich niet beklagen dat ze naar de Ardennen afzakken want gedurende die twee dagen zullen ze geen 7 maar 8 sessies van 20 minuten vrij rijden hebben, kondigt Florian Jupsin aan, Bike Manager bij DG Sport. Een totaal dus van 2 uur en 40 minuten circuittijd voor elke deelnemer ! Kwestie van meteen een goede dosis sensaties op te doen en 100% te kunnen genieten van een weekend vol passie en nostalgie onder deelnemers, die stuk voor stuk dezelfde passie delen … »

De motoren zullen per leeftijdscategorie ingedeeld worden en DG Sport heeft ook de vraag van de sidecar rijders mee opgenomen in het programma, zij krijgen twee sessies van 20 minuten per dag toegekend. "De sidecars van vroeger maken deel uit van de Bikers'Classics, vervolgt Florian Jupsin. Er was dus ook geen sprake van om deze over te slaan toen we het concept van deze editie opnieuw moesten vormgeven in dit bizarre jaar. Dus ja, beste vrienden sidecaristen, wij verwachten jullie met jullie wonderlijke machines in Francorchamps op 4 en 5 juli !"

Het schema van de twee dagen omvat runs tussen 9 en 18 uur en een lunchpauze tussen 12 en 13 uur.

We herinneren er nogmaals aan dat gezien de omstandigheden, er geen publiek zal toegelaten worden op het Circuit van Spa-Francorchamps, het wordt uitzonderlijk enkel gereserveerd voor de deelnemers in volgorde van inschrijving. Er zullen ook specifieke regels gelden om ieders veiligheid te garanderen.

Alle informatie met betrekking tot de 2020 Bikers'Classics vindt u op de website www.bikersclassics.be, luik 'Deelnemers' en dan 'Inschrijving' … 

 

 

Partners

Back to top button