Algemeen

4 jonge talenten werden geselecteerd om lid te worden van de Belgian Motorcycle Academy

Na afloop van de selectiedag die op 21 mei 2020 werd georganiseerd, werden vier jonge piloten geselecteerd voor de nieuwe Belgian Motorcycle Academy. Deze jonge talenten zijn unaniem geselecteerd uit een totaal van 8 kandidaten. Ze sluiten zich aan bij de school voor toekomstige motorkampioenen, in een trainingsprogramma van 14 volledige dagen waarvan de 1e gepland staat op 3 juni.
 
Een unanieme selectie
 
Onder een stralende zon vond afgelopen donderdag de selectiedag plaats op het Circuit Jules Tacheny. Acht jonge kandidaten namen deel aan deze allereerste selectie met het oog op deelname aan de Belgian Motorcycle Academy, die afgelopen januari werd opgericht. Tijdens een individueel interview toonde elk zijn sportieve achtergrond, zijn technische kennis, zijn vaardigheden en zijn motivatie voor een deelname aan één of andere competitie.
 
Praktisch werd aan het begin van de dag een eerste gechronometreerde ronde gereden. Daarna volgden enkele momenten waarin de aanwezige coaches verschillende adviezen gaven. Aan het eind van de dag werd er opnieuw gechronometreerd om voor iedere piloot de vooruitgang te beoordelen.
 
Na de verschillende tests, spraken de juryleden (Didier Frérot – FMWB, Freddy Tacheny – Belgian Motorcycle Academy, Michel Wanty – Belgian Motorcycle Foundation en Philippe Dujardin – Circuit Jules Tacheny) en de aanwezige coaches (Thierry Klutz, Arnaud Dermine, Fred Fiorentino, Gregory Rousseau, Bénédicte Van Moortel en tevens Michel Nickmans van Zone Rouge en Pierre Gillion, aanvoerder van de Junior Black Knights) unaniem over 4 jonge talenten die konden deelnemen aan het trainingsprogramma 2020 van de Belgian Motorcycle Academy.
 
Wie zijn de 4 geselecteerde jonge coureurs?
 
1. Loris Dekkers (12/02/2007)
Loris Dekkers, 12 jaar oud, komt uit Rijkevorsel in Vlaanderen en is al sinds zijn 4e gepassioneerd door motorfietsen toen hij voor zijn verjaardag een elektrische motor ontving. Sinds 2018 doet hij mee aan CIV Junior, het Italiaanse kampioenschap in snelheid.
 
2. Evan Gourmet (26-12-2006)
Evan Gourmet, oorspronkelijk afkomstig uit Eigenbrakel, is 13 jaar oud en rijdt sinds zijn 8e op de motor. Zijn favoriete disciplines zijn motorcross en vooral supermotard, die hij sinds 3 jaar ijverig beoefent.
 
3. Tom Rolin (21-12-2009)
Tom Rolin, afkomstig uit Agimont in de provincie Namen, rijdt al sinds zijn derde jaar supermotard. In 2019 werd hij 3e in het Belgisch Kampioenschap Minimotard.
 
4. Romain Even (24/06/2013)
Hoewel hij net geen 7 jaar oud was, werd deze jonge spruit geselecteerd voor zijn buitengewone talent en motivatie. Het jongste lid van de academici maakt momenteel deel uit van het Nederlandse Minimoto-team en deed in 2019 al mee aan het Junior A-kampioenschap. Vanwege zijn jonge leeftijd en kleine omvang zal Romain Even een meer "light" trainingsprogramma volgen dan de andere academici.

De 4 geselecteerde piloten uit de selectiedag vervoegen de Junior Black Knights Amélie Triffet en Lorenz Luciano in de Belgian Motorcycle Academy. Zij zullen allemaal het volledige programma van de Academy afwerken, maar Amélie en Lorenz gaan daarbovenop als enige Belgische piloten meestrijden in de Northern Talent Cup
 
Het trainingsprogramma omvat 14 dagen training, voornamelijk gepland op woensdagmiddag en zaterdag of tijdens schoolvakanties, evenals deelname aan de slotronde van het Belgische Supermoto-kampioenschap:

 

 

 

 

 

Freddy Tacheny, voorzitter van de Belgian Motorcycle Academy: "Na wat uitstel omwille van de coronamaatregelen, was het een genoegen om eindelijk deze selectiedag te kunnen organiseren! Ik wil de ouders en de jonge deelnemers bedanken, alsook alle coaches en medewerkers die van deze dag een groot succes maakten. De 4 geselecteerde pilootjes uit deze editie mogen nu tijd maken om te starten met het programma van de Academy. We kijken ook enorm uit naar de Northern Talent Cup by Dorna waar Amélie Triffet en Lorenz Luciano onze nationale driekleur zullen verdedigen!"

Over de Belgian Motorcycle Academy

Een academie om toekomstige Belgische motorkampioenen te ontwikkelen

De missie van de Belgian Motorcycle Academy is om jonge Belgische talenten tussen 7 en 14 jaar te detecteren, op te leiden en te begeleiden naar de prominente motorcompetities dankzij een trainingsprogramma van ten minste 10 dagen per jaar, voornamelijk tijdens weekends en schoolvakanties.

De Academy kan rekenen op verschillende coaches en instructeurs, allen gecertificeerd door de Fédération Motocycliste Wallonne de Belgique (FMWB) en ADEPS.

Dit Belgian Motorcycle Academy is erkend door DORNA en officieel geïntegreerd in hun Road to MotoGP™-programma.

belgianmotorcycleacademy.be

Partners

Back to top button