Algemeen

Heropening trainingscircuits in België

De circuits in Belgiê hebben terug groen licht gekregen om hun deuren te openen vanaf 4 mei 2020. In realiteit zal dit niet op 4 mei zijn maar later omdat de opening ook afhankelijk is van provinciale en lokale toelatingen. Op de circuits zal het enkel toegelaten zijn om te trainen volgens de voorwaarden vastgelegd in de veiligheidsprotocollen van onze regionale bonden, de VMBB en de FMWB. Evenementen, lees wedstrijden, zijn nog niet toegelaten. Hopelijk hebben we hierover meer duidelijkheid na de vergadering van de veiligheidsraad, in principe komende woensdag. Er wordt momenteel reeds gewerkt aan de nodige protocollen om sportwedstrijden opnieuw in veilige omstandigheden mogelijk te maken vanaf een eventuele goedkeuring van de veiligheidsraad.

Voor meer info betreffende wanneer de circuits zullen openen, inschrijvingen en extra veiligheidsmaatregelen moet men zich wenden tot de website van desbetreffend circuit.  Alle info zal daar worden gepubliceerd. Het heeft geen zin om telefonisch contact op te nemen met de uitbaters! Laat hen eerst in alle rust de nodige contacten leggen en alles organiseren zodat we weldra weer veilig kunnen trainen. 

Vlaanderen: 

– Circuit Hondapark Olmen/Balen: www.hondapark.be

– Circuit Lille: www.mc-lille.be

– Circuit Lommel: www.motorcrosscentrumlommel.be

– Circuit Genk: www.amc-genk.com

– Trialterrein Genk: www.amc-genk.com

– Trialterrein Lichtervelde: www.trialsportclublichtervelde.be

– Minimototerrein Genk: Belgianminimotoexperience@gmail.com

 

Wallonië:

– circuit Hélécine: http://www.mxhelecine.be/

– circuit Comines: www.zwaanhof.be 

– circuit Mettet: https://www.circuit-mettet.be/

– Domaine de Bilstain: https://www.rdmcbilstain.be/

– Teril de Ciply (trial): http://www.rmamc.be/

Om veilig te kunnen trainen kan je nog steeds een trainingsvergunning afsluiten om in alle veiligheid je hobby uit te oefenen.

Meer info :https://fmb-bmb.be/nl/content/sportvergunning-jaarlijkse-training-road-en-circuit

 

Partners

Back to top button