Algemeen

De ‘6 heures moto 2020’ zullen niet plaatsvinden in het weekend van 15 augustus

Na een vergadering met de verantwoordelijken van het Circuit van Spa-Francorchamps, is DG Sport verplicht om aan te kondigen dat de 2020 editie van de '6 Heures Moto' niet zal plaatsvinden op de datum die initieel werd voorzien, met name zondag 16 augustus.

"De Covid-19 pandemie waar wij de laatste weken mee geconfronteerd worden ligt uiteraard aan de basis van deze beslissing, zegt Florian Jupsin in naam van DG Sport Events. Tal van grote evenementen werden reeds verplaatst en het circuit van Spa-Francorchamps probeert in eerste instantie een nieuwe datum te vinden voor wedstrijden van het type 'Wereldkampioenschap' in de tweede helft van het seizoen. Zo hebben de promotors van het FIA Endurance World Championship, een kampioenschap waarin onder andere de 24 Uren van Le Mans zitten, afgelopen vrijdag hun datum voor de 6 Uren FIA-WEC van Spa-Francorchamps geofficialiseerd, en die zullen uiteindelijk plaatsvinden in het weekend van 15 augustus, in de nasleep van de European Le Mans Series. Een beslissing die we enkel kunnen respecteren gezien wereldkampioenschappen uiteraard prioritair zijn."

Er kan momenteel nog geen vervangdatum vastgelegd worden door DG Sport Events of het Circuit van Spa-Francorchamps, maar we blijven verschillende pistes onderzoeken… in afwachting van de evolutie van de gezondheidscrisis. "We waren erin geslaagd om een nieuwe boost te geven aan de '6 Heures Moto' vorig jaar, het succes van de Parade op zaterdagavond in de straten van Spa zat daar voor een groot stuk tussen, vervolgt Florian Jupsin. Geen sprake van dus dat we dit evenement zouden laten vallen, het is uiteindelijk de enige endurance race voor motoren in België. Laat ons de tijd nu wat tijd geven, voor we een beslissing nemen. In de actuele context, met de crisis die er momenteel heerst, is het duidelijk dat niemand alle kaarten in handen heeft. Noch het circuit, noch DG Sport. Wait and see…"

 

 

Partners

Back to top button