Algemeen

De FMWB mede-oprichter van de Belgian Motorcycle Academy!

Op dinsdag 21 januari 2020 werd, in de lokalen van de FMWB, een persconferentie georganiseerd om de Belgian Motorcycle Academy (BMA) te lanceren. Talrijke journalisten (14), vertegenwoordigers van ADEPS, invoerders van motorfietsen, fabrikanten van accessoires waren aanwezig en allen verheugd over dit nieuwe initiatief van de 4 oprichters van de BMA, Zélos, Circuit van Mettet, de Belgian Motorcycle Foundation en de FMWB.

In samenwerking met de Koning Boudewijnstichting werd, op initiatief van Dhr. Freddy Tacheny en Dhr. Michel Wanty, ook de Belgian Motorcycle Foundation opgericht. Hierdoor kan iedereen die een belastingvrije schenking (= belasting aftrekbaar) wil doen, zijn/haar steun voor de motorsportwereld tonen. Een deel van de ingezamelde fondsen zal de nieuwe academie financieren. Meer praktische informatie volgt de komende dagen.

DORNA, de FIM-promotor snelheid, publiceerde een uitgebreid artikel (klik hier), en toont zich erg tevreden met de oprichting van de Belgian Motorcycle Academy. De academy heeft als doelstelling de beste Belgische rijders te rekruteren, op te leiden en voor te bereiden, in alle disciplines, op de topsport zodat ons land, jarenlang de bakermat van de motorsportwereld, opnieuw talrijke wereldkampioenen mag verwelkomen.

Trainers en begeleiders? De BMA koos direct voor een kwaliteitsvolle begeleiding: Fred Fiorentino, Michael Vukcevic, Stéphane Mertens, Julien Rousselle, Thierry Klutz en Xavier Siméon waren direct bereid om deel uit te maken van het avontuur.

De eerste twee rijders die deel uitmaken van de selectie van de BMA zijn Lorenz Luciano (15 jaar) die al mooie resultaten neerzette in het Frans kampioenschap Pre-moto3 en Amélie Triffer (17 jaar), 3de in het Frans kampioenschap voor dames in 2019.  Zij zullen in 2020 deelnemen aan de nieuwe Northern Talent Cup georganiseerd door FIM promotor Dorna, Een selectiedag voor andere kandidaten zal op 25 maart worden georganiseerd in Mettet. Meer info  volgt later

Wil je meer weten over deze nieuwe Academie? Ontdek de inhoud van de persconferentie door te klikken op: Moto 80la DH – Breaking News Sports

 

 

Partners

Back to top button