Algemeen

Regel je trainingsvergunning 2020 via de app My FMB-BMB

Rijders die vrij willen gaan trainen (geen competitie) en daarbij goed verzekerd willen zijn, kunnen hun trainingsvergunning aanvragen via de toepassing My FMB-BMB. Er is de trainingsvergunning 'circuit' voor de snelheid, supermoto of classic bike rijders die gaan trainen op permanente snelheid circuits en de trainingsvergunning 'Off-road' voor de motorcross, enduro of trial rijders die trainen op off-road circuits (motorcross, trial, enduro).

Kies je het niveau Europe Open dan ben je op alle Europese circuits gedekt tegen persoonlijke ongevallen. Je kan ook de optie 'BA' (Burgerlijke Aansprakelijkheid) onderschrijven om ook je aansprakelijkheid t.a.v. derden te dekken in geval van een ongeval waarbij bv. een toeschouwer is betrokken. Deze dekking is van toepassing in België, Nederland en Frankrijk. Dankzij een akkoord met de Franse bond (FFM) hoef je in dat geval in Frankrijk geen 'FFM Circuit Pass' meer aan te kopen. Je krijgt hiervoor een bijzonder attest dat je moet tonen bij je inschrijving ter plaatse.

In Nederland verplicht de KNMV spijtig genoeg wel nog de aankoop van een extra basislicentie. We hebben getracht om met de KNMV een oplossing te vinden maar spijtig genoeg wenst de KNMV onze licentie niet te erkennen. Echter, de dekkingen 'BA' en 'persoonlijke ongevallen' zijn wel degelijk geldig voor trainingen in Nederland.

Motorsport, zowel competitie als vrije training, houdt spijtig genoeg altijd een zeker risico op ongevallen in. Zorg dus dat je degelijk bent verzekerd en onderschijf snel je trainingsvergunning ! Download nu de app My FMB-BMB via volgende link: My FMB-BMB

Rijders die een competitie vergunning hebben onderschreven zijn steeds verzekerd tegen persoonlijke ongevallen op training. Ook zij kunnen via de app kiezen om de optie BA te onderschrijven.

Veel succes!

 

Partners

Back to top button