Algemeen

BMB sportkalender 2020 is uit!

Met liefst 83 evenementen is de BMB sportkalender 2020 goed gevuld en dit dankzij het initiatief van onze clubs om een wedstrijd op touw te zetten maar ook door de samenwerking met andere bonden. Een aantal organisatoren dienen nog een datum vast te leggen (aangeduid met TBA), andere wedstrijden zijn nog onder voorbehoud (tbc).

In de motorcross wordt opnieuw samengewerkt met de motorcross bonden JMS/VLM en VJMO/MCLB zodat je met een BMB Europe vergunning ook aan hun wedstrijden kan deelnemen. Bovendien voegde de JMS/VLM 10 motorcross wedstrijden toe op de BMB kalender die dus zullen meetellen voor het Belgisch Kampioenschap 2020. De Grote Prijs MXGP/MX2 samen met het EMX125 en EMX250 vindt plaats op het eerste weekend van augustus in Lommel. GP Limburg organiseert bovendien opnieuw het EK 65cc en 85cc maar deze keer op 2 en 3 mei. Er wordt ook een 125cc klasse (geen EK) op het programma voorzien. De 2 Grote Prijzen Motorcross Zijspannen (Lommel en Gooik) zijn nog onder voorbehoud van een akkoord met de nieuwe FIM promotor. Een vergadering met potentiële kandidaten voor de organisatie van een manche van de Motorcross Belgian Masters is binnenkort voorzien. Meer info hierover volgt later.

In de snelheid hebben we de eigen organisaties in Mettet, Croix-en-Ternois, Chimay en Spa-Francorchamps en werken we verder samen met de KNMV, Klassik Motorsport en Dortmunder Motorsport club om een zo goede gevuld en gevarieerd programma aan te bieden. Nieuw is de endurance wedstrijd in Zolder waarvoor momenteel nog de laatste besprekingen aan de gang zijn.

Vaste waarden op de Classic Bike kalender zijn uiteraard Chimay en Gedinne maar er zullen ook een aantal klassen aantreden in Croix en Colmarberg. De Endurance classic wedstrijden zijn voorzien in Mettet, Chimay en de European Classic Series in Spa-Francorchamps.

Mettet opent op 14 en 15 maart het supermoto seizoen 2020. Er zijn 3 BeNeCup wedstrijden in Nederland en 5 BK & BenNeCup wedstrijden in België. De superbiker sluit volgens goede gewoonte het seizoen af.

De enduro rijders krijgen 13 wedstrijden voorgeschoteld in België, Nederland en Noord-Frankrijk. De wedstrijden in Nederland tellen enkel voor het BK Inters/Prestige.

We voorzien momenteel 7 Belgian Endurance-cross wedstrijden, 4 in België en 3 in Frankrijk. Hoogtepunt van het seizoen is uiteraard La Chinelle op 7, 8 en 9 augustus. Opgelet voor deelname aan de BEX wedstrijden zal het vanaf 2020 verplicht zijn een aparte BMB vergunning BEX te onderschrijven. Deze is momenteel al beschikbaar via My FMB-BMB en kan gecombineerd worden met een enduro vergunning (vraag best beide vergunningen gelijktijdig aan).

In de trial schrijven we in 2020 geschiedenis met de terugkeer van een wedstrijd in Vlaanderen! Op 23 augustus zorgt KAMC Torhout voor deze primeur in Egem-Pittem.

Tenslotte hebben we nog onze actieve SpeedwayClub Helzold met haar 3 speedway wedstrijden in het Helzold stadion van Heusden-Zolder.

Momenteel kan je al je sportvergunning aanvragen in de discplines motorcross, enduro, Belgian Endurance-cross, supermoto en trial. De andere disciplines volgen weldra. Rijders die nu al hun vergunning regelen zijn zo zeker van hun startnummer voor het seizoen 2020!

Raadpleeg hierna de BMB sportkalender 2020: Sportkalender 2020

 

Partners

Back to top button