Motorcross

Belgen stunten in WK zijspancross

Afgelopen zondag werd in het Tsjechische Kramolin, in koude, natte en modderige omstandigheden, de vierde wedstrijd (uit een reeks van veertien) om het wereldkampioenschap zijspancross 2019 verreden. Onze Belgische BMB-rijders  zorgden er voor een stunt ! 

In reeks één  nam Arne Dierckens de kopstart,  op de hielen gevolgd door Marvin Vanluchene.  Na een tiental minuten kon Marvin Vanluchene de koppositie overnemen  en weg rijden van een hevig strijdend groepje dat plaats twee ambieerde.  Daarin toonden twee andere landgenoten zich de besten : Arne Dierckens werd  tweede, Davy Sanders ondanks een kapotte achterrem derde.  De Nederlandse ex-wereldkampioen Etienne Bax en  vice-wereldkampioen Koen Hermans werden tandenbijtend in het spoor van de Belgen vierde en vijfde.  Drie Belgen op de drie eerste plaatsen dus !

In de tweede manche kregen we bijna een identiek scenario.  Opnieuw waren Dierckens-Bax de snelste starters, met Sanders-Kunnas op twee en Vanluchene-van den Bogaart op vijf. Onze wereldkampioen Vanluchene haalde alles uit de kast en wist na twintig minuten racen de leiderspositie wéér te veroveren.  In de slotfase ging echter de voorrem stuk en kon Nederlander Koen Hermans hier van profiteren om de reekszege te veroveren.  Vanluchene werd wél tweede,  met Arne Dierckens op drie en Davy Sanders op vier.

Vanluchene-vd Bogaart wonnen uiteindelijk de Grand Prix. Onze andere Belgen Arne Dierckens  en Davy Sanders werden respectievelijk tweede en vierde overall. Met drie Belgen op de eerste drie plaatsen in reeks één , en een eerste, tweede en vierde plaats in het dagklassement  werd de Belgische BMB-eer uitermate hoog gehouden in het FIM wereldkampioenschap zijspancross in Tsjechië.  En als klap op de vuurpijl namen Vanluchene en van den Bogaart ook nog de rode leidersplaat over als nieuwe leiders in de WK-tussenstand !

Volgende week  18 en 19 mei, wordt de Grand Prix van Oekraïne verreden, nabij Kiev.  Die kan thuis rechtstreeks gevolgd worden, zowel op zaterdag als zondag via de website www.fimsidecarcross.com .      
 

Tekst en foto's: www.sidecarcross.be (Rik Claeys)

Partners

Back to top button