Snelheid

WK Endurance keert terug naar Spa-Francorchamps

Het FIM Endurance World Championship heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met de toevoeging van een nieuwe 24-uursrace op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps. De 24H Spa Motos zal begin juni 2022 plaatsvinden in een nieuwe, innovatieve format: een nachtelijke start op vrijdag en een unieke ervaring voor de toeschouwers op zondag.

Eerder maakte de 24 uur van Luik deel uit van het wereldkampioenschap Endurance van 1973 tot 2003. Vanaf juni 2022 wordt de legendarische naam Spa-Francorchamps toegevoegd aan de FIM Endurance World Championship kalender, met zijn ultrasnelle, golvende lay-out en beroemde bochten zoals de Raidillon.

De 24H Spa Motos zal ongetwijfeld de meest veeleisende en meest opwindende wedstrijd van het FIM Endurance World Championship zijn, in een geheel nieuw formaat: de race wordt op gang geschoten na zonsondergang, om 22.00 uur op vrijdag, en eindigt op de zaterdagavond . De zondag zal volledig gewijd zijn aan de fans, waarbij de motormerken maximaal 10.000 supporters zullen kunnen uitnodigen om een ​​paar ronden te rijden op het circuit samen met de EWC kampioenen.

De toevoeging van de 24H Spa Motos samen met de 24 Heures Motos, de Bol d'Or, de 8 Hours of Sepang en de grote finale tijdens de Suzuka 8 Hours zullen een nieuwe dimensie toevoegen aan het FIM EWC-seizoen 2021-2022.

François Ribeiro, hoofd van Eurosport Events: "Dit is een geweldige dag voor het FIM Endurance World Championship. Racen op Spa-Francorchamps is een van de beste sportieve uitdagingen die we onze rijders en teams kunnen bieden. Traditie zal hand in hand gaan met innovatie. De 24H Spa Motos zullen het competitieve niveau van FIM EWC dat Eurosport Events blijft verhogen sinds we promotor zijn, verder verbeteren. Het zal een enorme uitdaging zijn om 's werelds mooiste circuit aan te passen aan de veiligheidsnormen van de FIM zonder de huidige circuitindeling in gevaar te brengen en met inachtneming van de FIA ​​Formula One-vereisten, in samenwerking met de twee internationale federaties. De voorzitter van het circuit van Spa-Francorchamps, Melchior Wathelet en de CEO, Nathalie Maillet, hebben het project met grote vastberadenheid geleid sinds onze eerste besprekingen in mei 2016. Ik wil Pierre-Yves Jeholet, vice-voorzitter van de Waalse regering en minister van Economie, danken zonder wie het niet mogelijk zou zijn geweest om dit nieuwe hoofdstuk te schrijven. "

Melchior Wathelet, voorzitter van het circuit van Spa-Francorchamps: "De terugkeer van de endurance races naar het circuit van Spa-Francorchamps vormt een integraal onderdeel van de diversificatiestrategie van het circuit en vindt op de best mogelijke manier plaats , waarbij een historische race wordt geactualiseerd dankzij een nieuw raceformaat dat buitengewoon interessant lijkt te zijn. "

Nathalie Maillet, CEO van Circuit van Spa-Francorchamps: "Het is met grote trots dat we de terugkeer aankondigen van endurance races naar het circuit van Spa-Francorchamps. Dit is een zeer symbolische gebeurtenis in de aanloop naar ons honderdjarig bestaan, want de eerste race op het circuit in 1921 was een motorrace. Het Circuit van Spa-Francorchamps is een prachtig uitghangbord voor de motorsport, zowel tweewielig als vierwielig. Het houden van een nieuw WK-evenement op onze historische piste is het bewijs van de aantrekkelijkheid van ons circuit. We zijn erg blij om deel te mogen uitmaken van een kampioenschap met prestigieuze races. "

Franck Vayssié, directeur van FIM CCR Commission: "De FIM is verheugd om het circuit van Spa-Francorchamps op de kalender te zien verschijnen, en zijn infrastructuur aan te passen aan de veiligheidsnormen die vereist zijn voor het FIM Endurance World Championship. We hebben met het circuit en Eurosport Events aan dat ambitieuze project gewerkt en zullen nauw samenwerken met die twee partners tot de homologatie van het circuit en de op poten zetten van het nieuwe grote 24H-race-evenement. ”

Bron: FIM EWC – Eurosport Events

Partners

Back to top button