Supermoto

Kevin Viellevoye wint de eerste ronde van het Belgische kampioenschap supermoto in Mettet

Het startschot van het Belgisch Kampioenschap Supermoto en de Benecup 2019 werd op 17 maart op het circuit Jules Tacheny in Mettet gegeven. Kevin Viellevoye verovert de eerste plaats gevolgd door Lionel Deridder en Romain Kaivers.

Georganiseerd door RUMESM (Royal Union Entre Sambre et Meuse), in samenwerking met de BMB, was de openingsronde van het Belgisch Kampioenschap Supermoto en BeNeCup met 185 geregistreerde piloten compleet volzet, nogmaals het bewijs van een razend populaire sport die zich op circuits met afwisselende asfalt- en offroad secties afspeelt.

Bij de Prestiges domineerde Kevin Viellevoye (nr.44), de 2018-kampioen van België en de Benecup, alle races van de dag. Voor hem begon het nieuwe seizoen daar waar hij het 2018-seizoen eindigde, en dat is op de allerhoogste trap! Lionel Deridder stond als tweede op het podium, terwijl Romain Kaivers de top drie voltooide. Xavier Siméon, de Zelos/Classic 21 piloot die dit jaar aan het nieuwe wereldkampioenschap MotoE meedoet, nam deel met een Yamaha YZF450 en eindigde op een respectabele 4e plaats.

De Superfinale in de Prestige-categorie zag hetzelfde trio op het podium staan, namelijk Viellevoye, Deridder en Kaivers.

De categorie "Quad" heeft het publiek opnieuw verrast met zijn vele spectaculaire sprongen. Titelverdediger Maxim Cluydts wist onmiddellijk zijn leidende positie van 2018 te verdedigen, gevolgd door Bjorn Kik.

Als thuis van de  Coyote Superbiker sinds meer dan 30 jaar, én met succesvolle Trackdays Supermoto die héél de winter doorgaan, werd het circuit van Mettet begrijpelijk als gastheer van de eerste ronde van het Belgisch kampioenschap gekozen. Er volgen nog 9 rondes verdeeld over België en Nederland.
 

Noteer tenslotte nog deze 2 afspraken voor motorfans op het Circuit Jules Tacheny:

  • Bikersland, het grootste motorfestival in België, opent van 8 tot 10 juni 2019
  • De 33e Coyote Superbiker vindt plaats van 11 tot 13 oktober 2019

 

Partners

Back to top button