Supermoto

Start van het Belgisch Kampioenschap Supermoto in Mettet !

Ongeveer 180 piloten vormen de line-up voor de eerste ronde van het Belgische Kampioenschap Supermoto dat wederom wordt gehouden op het aangepaste Circuit Jules Tacheny in Mettet op 17 maart 2019.
 
Ook deze winter zijn de RUMESM Supermoto-circuitdagen weer volop aan de gang, een bewijs van de toenemende interesse in deze spectaculaire discipline die snelheid en techniek combineert. De laatste Supermoto-trackday van het winterseizoen vindt ook symbolisch plaats op zaterdag 16 maart, daags voor de openingsronde van het Belgisch Kampioenschap en de BeNeCup Supermoto. Deze trackday biedt een laatste kans om te trainen voor het 2019-kampioenschap.
 
Mettet organiseert ook al meer dan 32 jaar een legendarisch Supermoto-evenement: de Coyote Superbiker. Vorig jaar verzamelden zo'n 400 piloten van 22 verschillende nationaliteiten zich gedurende drie dagen tijdens dit unieke evenement.
 
Het is daarom logisch dat RUMESM, in samenwerking met de BMB, de openingsronde van het Belgisch Kampioenschap Supermoto en de BeNeCup organiseert. De vele verschillende categorieën laten een maximum aantal piloten toe om deel te nemen, ongeacht hun niveau. De categorie "Prestige" blijft de hoogst betwiste categorie, terwijl de categorie "Quad" het publiek zeker zal bekoren door het spektakel. De winnaar van de Superquader van 2018, Maxim Cluydts, heeft zijn deelname al bevestigd.
 
Vanaf dit jaar zullen rijders die met een vergunning 1 manifestatie willen deelnemen, deze vooraf aan een voordeliger tarief (€10 goedkoper) kunnen regelen via de nieuwe app "My FMB-BMB". Het publiek kan het spektakel bijwonen in de paddock en vanaf de natuurlijke hellingen naast het Circuit, die een panoramisch zicht bieden op het hele gebeuren. De cafetaria en het terras zijn open.

De toegangsprijs voor bezoekers is € 10, behalve voor kinderen onder de 12 jaar voor wie de toegang gratis is. Er is gratis parkeergelegenheid op de paddock bovenaan.

Meer info:http://www.fmb-bmb.be/nl/supermoto_event/benecup-bkcb-supermoto-2
 

Partners

Back to top button