Algemeen

Wereldkampioenen Marvin Vanluchene-Ben van den Bogaart door de FIM gehuldigd in Andorra

Op zondag 2 december huldigde de FIM haar wereldkampioenen 2018. Onze landgenoot Marvin Vanluchene kwam er samen met zijn Nederlandse bakkenist Ben van den Bogaart zijn gouden FIM medaille in ontvangst nemen. Marvin is de jongste wereldkampioen zijspancross en genoot in Andorra zichtbaar van de FIM ceremonie waar alle andere wereldkampioenen, van MotoGP rijder Marc Marquez tot 85cc junior motorcross kampioen Caden Braswell aanwezig waren.

Marvin was echter niet de enige Belg die op het podium werd gehuldigd. Op voordracht van de BMB, heeft de FIM de Fair Play Trophy toegekend aan de Waalse rijder Sebastien Vanbaelen voor zijn tussenkomst tijdens de Enduropale in Le Touquet waar hij een gevallen rijder beschermde (zie video: klik hier)

De Belgische delegatie in Andorra bestond daarnaast uit BMB bestuurder en FIM directielid Jos Driessen, de Secretaris-Generaal Stijn Rentmeesters, ondervoorzitter van de BMB sportcommissie Christian Dejasse en BMB zijspancross afgevaardigde Rik Claeys.

Komende zaterdag, 8 december, worden de nationale kampioenen gehuldigd in Orp-le-Grand. Ook Marvin Vanluchene en Sebastien Vanbaelen zullen er opnieuw in de bloemetjes worden gezet. Meer info: klik hier

Foto's: Rik Claeys

Partners

Back to top button