Motorcross

Aftellen naar de Motorcross der Naties 2018!

Het grootste motocrossevenement van het jaar, de 72ste editie van de FIM Motocross of Nations vindt komend weekend plaats op het Amerikaanse motorcross circuit van RedBud, een bekende MX piste gelegen in Buchanan, Michigan.

Bij de 31 aanwezige landenteams valt onmiddellijk het ongetwijfeld sterkste Amerikaanse team in jaren op dat opnieuw zal worden geleid door 'onze' motorcross-legende Roger Decoster en in de MXGP wordt vertegenwoordigd door de Amerikaanse motorcross en supercrosskampioen Eli Tomac, de 250cc Amerikaanse supercross en motocross-kampioen Aaron Plessinger in MX2 en tenslotte door toprijder Justin Barcia (Open).  Team USA heeft met 22 overwinningen het grootste aantal titels in de MXON geschiedenis maar de laatste overwinning van de thuisploeg dateert reeds van 2011. Dit weekend zullen de Amerikaanse rijders en fans enkel genoegen nemen met een nieuwe zege.

Maar de strijd om de eerste podiumplaats zal zwaar zijn!

Team Nederland is uiteraard ook een van de favorieten met wereldkampioen MXGP Jeffrey Herlings die er alles zal aan doen om te bewijzen dat hij inderdaad de snelste rijder ter wereld is. Herlings wordt gesteund door collega KTM-rijder Glenn Coldenhoff in de Open-klasse en Calvin Vlaanderen in de MX2-categorie. Het Nederlands team eindigde de afgelopen twee edities op de 2de plaats maar de titel van Herlings en zijn geweldige seizoen zullen het team ongetwijfeld naar nieuwe hoogtes duwen.

Titelverdediger Frankrijk zal opnieuw met de Chamberlain-trofee willen  terugkeren na 4 opeenvolgende zeges de afgelopen jaren. Frankrijk heeft al sinds 1947 deelgenomen aan deze wedstrijd voor landenteams en heeft in het totaal 15 podiumplaatsen en 5 overwinningen behaald. De MXGP klasse zal worden betwist door de ervaren MXON-rijder, Gautier Paulin,  Dylan Ferrandis komt uit in MX2 klasse en voormalig MX2 Wereldkampioen Jordi Tixier in de Open categorie ter vervanging van Romain Febvre die gekwetst raakte na een valpartij.

Het Duitse team bestaat uit Ken Roczen (MXGP), Max Nagl (Open) en Henry Jacobi (MX2) en won de wedstrijd een laatste keer in Lommel in 2012. Ex-wereldkampioen MX2 Ken Roczen is een bekende naam en hoort voor velen bij de favorieten. Hij heeft ook veel ervaring op Amerikaanse circuits als AMA MX en SX rijder.

Tenslotte behoort ook ons land tot de favorieten op de zege! De Belgian Knigts, Clement Desalle, Jago Geerts en Jeremy Van Horebeek hebben er alle drie een goede laatste MXGP wedstrijd opzitten vorig weekend in Imola en zijn dus klaar voor de strijd!

Bij de outsiders rekenen we ook nog het Britse team van Tommy Searle, Ben Watson en Max Anstie, Team Italië (Cairoli, Lupino, Cervellin) en team Spanje (WK kampioen MX2 Jorge Prado, veteraan Jose Butron en ex-wereldkampioen MX3 Carlos Campano).

De MX of Nations is voor Telenet klanten gratis te volgen op kanaal 11 (Playtime) vanaf 19 uur. Op Eurosport 2 zijn er samenvattingen van de eerste 2 races vanaf 21 uur en wordt de slotmanche live uitgezonden om 22 uur.

 

Partners

Back to top button