Supermoto

Vooruitblik 32ste Coyote Superbiker Mettet

Met Thomas Chareyre, Davey Todd, Boris Chambon, Kevin Viellevoye, ook nog Ruben Xaus én bijna 400 rijders aan de start kondigt de 32ste editie van de Coyote Superbiker (op 19, 20 en 21 oktober) zich nu al aan als een succes.

De Coyote Superbiker van Mettet is een uniek evenement van wereldfaam. Op de eerste plaats omdat die bedoeld is voor ‘Supermoto’s’, bijzonder spectaculaire motoren die de rijders al glijdend en driftend besturen. Op de tweede plaats omdat de Coyote Superbiker al meer dan 30 jaar plaats vindt op een stratencircuit én op een heel spectaculair off-road tracé. En ten slotte – op de derde plaats – omdat die een ongelooflijke plejade aan rijders met de meest diverse achtergronden samenbrengt: junioren, senioren, quad-rijders, legenden, specialisten, kampioenen uit andere motorsportdisciplines én een magnifiek palet aan internationale amateurs en professionals.
 
Grote namen uit de motorsport onder de deelnemers

Zevenvoudig wereldkampioen Supermotard Thomas Chareyre (een rijder waar je niet omheen kunt) doet ons nogmaals het plezier present te zijn. De tweevoudig winnaar van de Superbiker (in 2016 en 2017), zal proberen een derde overwinning binnen te rijven. Onder de andere rijders uit de categorie ‘Prestige’ bevinden zich de Duitser Markus Class, de Brit Davey Todd en de Belg Kevin Viellevoye.
 
De traditionele race voor de ‘Legends’ Bikers wordt dit jaar verreden in twee manches: één op het parkoers van de Superbiker en één op het nieuwe Dirt Track-circuit. In deze categorie, waarin de coureurs elkaar bekampen met gelijke wapens – een TM350 -, vinden we Ruben Xaus, Gilles Savador, Boris Chambon, en ook de Belgen Thierry Godfroid, Eric Delannoy Gérald Delépine, Christophe Bertrand en Fred Fiorentino.
 
Een nieuwe tunnel

Na enkele weken hard werken is de nieuwe tunnel aan het begin van het ‘off-road’ gedeelte klaar. Een andere nieuwigheid in het parkoers is bocht nummer 2. Tot nu toe was dat een haarspeldbocht, maar die is volledig herzien door de organisatie: het is nu een veel vloeiendere bocht naar links geworden.
 
Ter herinnering: het historische parkoers (1707 meter waarvan 42% off road) dat een deel van het oude circuit van Mettet beslaat, zal dit jaar nog spectaculairder en nog technischer zijn door de doorgang door de tunnel gevolgd door een kleine lus die uitkomt op een ‘jump’ over de tunnel.
 
Een complete affiche in de nieuwe categorie ‘Seniors’

De grote nieuwigheid dit jaar wat betreft de rijders, is de komst van de categorie ‘Senior’, voorbehouden aan rijders van 45 jaar en ouder. De organisatoren hebben daarmee goed gemikt, want al binnen enkele weken, was het aantal deelnemers bereikt. De categorieën Supermoto en Quad waren ook snel gevuld. In totaal komen er bijna 400 rijders aan de start van deze 32-ste editie die zich zo al als een succes aankondigt.
 
Barry Baltus bij de groten

De veertienjarige Barry Baltus, het jonge wonderkind en de winnaar van de Junior Superbiker in 2016 en 2017, komt in deze editie uit in de categorie Supermoto. De Zelos/Classic 21 coureur, die dit jaar aan de Red Bull Rookies Cup en het pre-Moto3 kampioenschap deelneemt, heeft van de Belgische Motorrijdersbond, de Fédération Motocycliste Wallonne de Belgique en de organisatoren de toestemming gekregen om bij de volwassenen mee te strijden. Een niet te missen grote première….!

Meer info: https://www.superbiker.com/

Persbericht: RUMESM

 

Partners

Back to top button