Motorcross

MX2 Lommel, Jorge Prado op een wolk, Jago Geerts mist nipt het podium

Vele jaren was Jorge Prado-Garcia woonachtig in Lommel en bezocht hij de school in de Limburgse plaats. Met de ‘redplate’ en elf punten voorsprong kwam de teamgenoot van Antonio Cairoli naar de Grand Prix van Belgie. In de trainingen was Pauls Jonass nog het snelste maar tijdens de wedstrijden wist Prado iedereen zijn wil op te leggen. Tijdens de vijftiende wedstrijd van het WK staan Thomas Covington (2-3) en Thomas Kjer Olsen (3-4) op het podium. Een mooie prestatie voor JM Racing die hun werkplaats heeft direct naast het circuit. Ook een bijzondere prestatie van Jago Geerts, hij weet de tweede manche als tweede te finishen!

1e manche
De eerste manche heeft Prado de beste start maar in de eerste ronde komt Jonass voorbij. Even later komt Prado terug naar de leiding en deze geeft hij niet meer uit handen. Na ruim twintig minuten maar Jonass een fout waardoor hij ten val komt. Covington, Kjer Olsen en Vlaanderen komen voorbij aan de regerend kampioen. De Honda-rijder wordt nog terug gepakt maar achter de JM Racing-rijders wordt Jonass als vierde afgevlagd. Vlaanderen wordt vijfde voor Conrad Mewse die onderdruk wordt gezet voor Jago Geerts maar de Yamaha-rijder komt ten val en wordt vervolgens zevende. Brent Vandoninck pakt een mooie tiende plaats, Bas Vaessen komt al twaalfde over de finish en ook Micha Boy de Waal scoort met een vijftiende plaats. Geen punten voor debutanten Dani de Vries (23e) en Lars Griekspoor (24e). Davy Pootjes heef nog te veel last van zijn crash in Semarang en komt toch niet in actie.

2e manche
Ook de tweede manche weet Prado de FOX Holeshot Award te pakken. De KTM-rijder wordt gevolgd door Ben Watson, Kjer Olsen en Covington. De 22-jarige Amerikaan werkt zich snel naar de tweede plaats en probeert de leiding over te nehmen. Dat laat Prado niet gebeuren en halverwege de wedstrijd heeft de Redplate houder als zes seconden voorsprong! In de slotfase weet Geerts het publiek weer tot leven te brengen want de KEMEA-rijder heeft een geweldig eindschot. Hij passeert Kjer Olsen en later Covington waardoor de crosser uit Balen als tweede over de finish komt. Covington wordt derde voor teamgenoot ‘TKO‘ en Watson. Jonass komt in de beginfase ten val en moet tevreden zijn met de zesde plaats voor Vlaanderen. Met een negende plaats voor Adam Sterry en tiende van Marshal Weltin kijkt het F&H Racing Team tevreden terug op het weekend. Vandoninck wordt nu elfde, Vaessen scoort nu een dertiende plaats gevolgd door landgenoot De Waal. Griekspoor komt als 22e over de finish terwijl De Vries niet aan de finish komt.

Tekst: mxmag.be
Foto: Kabouter Trek

Partners

Back to top button