Motorcross

Jeffrey Herlings danst over de Heeserbergen!

Alsof er helemaal geen putten of bulten waren, danste Jeffrey Herlings over het circuit van Lommel. De beste motorcrosser ter wereld gaf zondag 5 augusts zijn Masterclass zandrijden. Zijn tweede manche was zo mogelijk nog indrukwekkender dan de eerste. Tony Cairoli was de logische tweede terwijl Max Anstie zijn tweede podium van het seizoen versierde.

Tot de achtste rijder, Clément Desalle, leek Herlings te gaan dubbelen. Doordat de WK-leider zich enkele ronden voor het einde verslikt werd de “Panda” deze blamage bespaard. Na de kopstart van Glenn Coldenhoff nam Jeffrey al snel het heft in handen. Net zoals in de opener was de winnaar daarmee gekend. Bijna 2,2 seconden lapte ‘the Bullet’ Cairoli aan de laars in de eerste ronde, Anstie zag tegen bijna 4 seconden aan. Dat Herlings fel van leer trok is dus een understatement van jewelste!

Cairoli moest eerst afrekenen met Anstie en Coldenhoff om vervolgens een eenzame race als tweede af te werken. In het gevecht om de derde plaats ging Romain Febvre in de fout waardoor het tot een rechstsreeks duel tussen Glenn Coldenhoff en Max Anstie ging. Een uitstekende Coldenhoff beslechtte die strijd in zijn voordeel. Van thuisvoordeel is in Lommel al lang geen spraken meer maar de Belgen blonken bovendien allerminst uit in hun thuis GP. Van Horebeek (8-9) was de beste Belg met een achtste plaats in de eindstand.

Door een val in de eerste ronde was Kevin Strijbos op achtervolgen aangewezen. De Standing Construct KTM rijder kwam helaas niet verder dan de 22ste plaats. Gezien zijn snelheid dit weekend is de 15de plaats van ‘the Kid’ in de eindstand dan ook een teleurstelling. Op Jeffrey Dewulf na werden de Belgische en Nederlandse wildcard rijders gewogen en te licht bevonden. In een ijzersterk deelnemersveld verdient Dewulf echter een eervolle vermelding. De stijlvolle West-Vlaming eindigde respectievelijk 18de en 19de, goed voor een totaal van 7 WK punten.

Tekst: MXmag.be

Foto's: Jan Vermeer

Partners

Back to top button