Supermoto

Word TM-coureur in het Belgisch kampioenschap Supermoto!

Er is nieuws in de wereld van het Belgisch kampioenschap Supermoto! Zelos en TM Racing Belgium lanceren een nieuw uniek evenement: de TM-Cup. De zes manches van de TM-Cup maken intergraal deel uit van het Belgisch kampioenschap Supermoto en worden uitsluitend met TM SMX 300 tweetaktmotoren gereden. Alle gepassioneerden van motorsport, gevestigde waarden of amateurs, zijn welkom in deze nieuwe serie waarin plezier en adrenaline voorop staan.

Een trainingsdag en zes spannende wedstrijden

Goed nieuws: de 2018 kalender van deze nieuwe beker is nu bekend.De eerste gelegenheid om te rijden is de trainingsdag op zondag 11 maart op het circuit Jules Tacheny in  Mettet. Die oefendag die de rijders de gelegenheid aan de motoren te wennen, heeft op dezelfde dag plaats als de eerste manche van het Belgisch kampioenschap Supermoto.

De eerste echte start van de TM-Cup wordt gegeven op zondag 6 mei op het kartcircuit van Spa-Francorchamps. Daarna volgen nog vijf manches zowat overal in België (zie de tabel hieronder). En als kers op de taart: de finale heeft plaats in hetzelfde weekend als de Superbiker (19, 20 en 21 oktober in Mettet).

Een betaalbaar budget

De erg hoge kosten verbonden aan een competitie in een mechanische sport zijn vaak een rem op de deelname. De TM-Cup breekt met die regel: de kosten voor deelname aan deze cup zijn €3.000 voor zes wedstrijden (de trainingsdag niet inbegrepen) en €600 voor één enkele wedstrijd. Wat de trainingsdag betreft, de kosten ervoor bedragen € 600. Een globaal pakket (bestaande uit de trainingsdag en de zes wedstrijden) wordt voor de aantrekkelijke prijs van € 3400 aangeboden aan de rijders die zich voor het hele seizoen engageren.

Profiteer van de formule ‘Arrive & Drive’

Alles is uitgewerkt om de deelname aan een wedstrijd zo gemakkelijk mogelijk te maken. Dankzij het voor de TM-Cup unieke concept ‘Arrive & Drive’ worden de huur en de volledige technische preparatie van de motor door de organisatie op zich genomen. U hoeft zich nergens zorgen over te maken. Bij uw aankomst op het circuit hoeft u enkel uw uitrusting aan te trekken, op uw TM SMX 300 te stappen en te racen!

De enige regels voor deelname: tenminste 16 jaar oud zijn en een licentie hebben bij de BMB.

Meer weten?
simon.david@zelos.be
www.zelos.be/tm-cup/

Partners

Back to top button