Algemeen

Het 96ste Auto/Moto Salon van Brussel: dompel je onder in de wereld van het motorrijden en de motorrijders

Van 12 tot 21 januari 2018 kunnen de liefhebbers van auto’s, moto’s en andere individuele en gedeelde vervoermiddelen weer terecht op de 96e editie van het Europese Autosalon van Brussel. FEBIAC, de organisator van het salon, is meer dan ooit tot het uiterste gegaan om de Heizelpaleizen om te vormen tot een groots en uiterst populair evenement waar klein en groot zonder twijfel het vervoermiddel van zijn dromen vindt, of dat nu een, twee of vier wielen telt.

De expansie van de motorbranche op de Brussels Motor Show is niet te stuiten! Bij een vorige editie al kreeg de motorbranche de volle aandacht in Paleis 8 en in de Patio van Brussels Expo. Voor 2018 wordt een volgende stap gezet: heel de – centraal gelegen – paleizen 8 en 9 worden omgetoverd in een indrukwekkend motoruniversum.
Deze uitbreiding kan natuurlijk enkel dankzij een uiterst representatieve aanwezigheid van de motor-, scooter- en bromfietsmerken. Gevestigde waarden staan er broederlijk naast nieuwe spelers in de markt. Er zijn vast merken bij die enkel bij specialisten een belletje doen rinkelen, en die net daarom erg leuk zijn om te leren kennen.

Geen motorfietsen zonder kledij, uitrustingen en accessoires. Dat aanbod wordt fors uitgebreid, met nieuwe standhouders en exposanten die een pauze van enkele jaren hadden ingelast. Zo bieden we de motorrijders alle nieuwigheden, niet alleen op vlak van voertuigen, maar ook veel ruimer met kledij, accessoires, onderhoudsproducten, veiligheidsuitrusting, banden, navigatie en nog veel meer. Een compleet aanbod voor alle motorrijders die meer en meer interesse hebben om hun motorfiets te personaliseren.

De motorafdeling van organisator FEBIAC komt op de proppen met een vernieuwde formule voor de Start2Ride-stand. Het blijft dé plek om aspirant-motorrijders optimaal te informeren en te begeleiden. Maar de veel grotere stand biedt ook kleine organisaties een aantrekkelijke plek op het Salon. Zo is het de eerste keer ooit dat de volgende standhouders deelnemen: Dag van de Motorrijder/Journée du Motard met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde; de Agence Wallonne pour la Sécurité Routière en Brussel Mobiliteit; Ready to Ride; Motorsportschool Zolder; Theorie-blokken.be. Andere standhouders krijgen nu een eigen, volwaardige plaats, waar ze in het verleden soms een tikkeltje verloren stonden op een stand van een motormerk: Mertens Riding School en motorrijdersfederatie Fedemot.

Moeite noch kosten worden gespaard om de salonervaring te optimaliseren én om de paleizen 8 en 9 die unieke ambiance te geven die past bij het motorrijden. Wat dacht u van aangepaste catering in de vorm van een Vintage Bikers Bar? Of van een heuse Barbershop waar de indrukwekkende baarden van hippe of stoere motorrijders worden bijgeknipt?
Tijdens de 3 salonnocturnes staan interviews gepland met Belgische piloten en andere bekende mensen over hun relatie met motorrijden. Zo tekenen Xavier Siméon (die na jaren afwezigheid van een Belg in de MotoGP ons land gaat vertegenwoordigen in de belangrijkste raceklasse), en de aanstormende talenten Barry Baltus, Livio Loi en Sasha De Vits alvast present.

Het Salon 2018 brengt verder nog de nieuwe spektakelshow van de Circus Trial Tour, de uiterst halsbrekende demonstratie van Fred Crosset en zijn makkers. Zij doen vast en zeker het publiek ademloos toekijken met hun onwaarschijnlijke rij- en springkunsten.

Kortom: vrijetijdsrijder, motorpendelaar, aspirant motorrijder of gewoon toeschouwer van het hele motorgebeuren? Paleizen 8 en 9 zijn dé place to be!

Alle info op: http://www.autosalon.be

 

Partners

Back to top button