Algemeen

De nieuwe BMB sportkalender 2018 is uit!

Het BMB kalendercomité heeft gisteren (29/11) de BMB sportkalender 2018 samengesteld. De kalender telt 73 evenementen waarbij een aantal wedstrijden in samenwerking met andere buitenlandse bonden (KNMV, FFM en MUL) of motorcross bonden in België (VLM, MCLB en FPCNA). Er staan 3 WK wedstrijden op het programma, de GP Motorcross Zijspannen en het WK MX1/MX2 in Lommel en een manche van het WK trial in Comblain-au-Pont.

Voor wat betreft de motorcross kalender hebben we momenteel 15 wedstrijden waarvan 12 BK proeven. Het seizoen wordt traditioneel afgesloten met de Coupe de l'Avenir in Baisieux. Naar aanleiding van de positieve contacten met de andere motorcross bonden zijn er 2 wedstrijden in samenwerking met VLM (Lummen en Tessenderlo), 1 wedstrijd in samenwerking met MCLB/AMC Evergem (Wachtebeke) en diverse wedstrijden met FPCNA. Mogelijks worden er weldra nog een aantal nieuwe bijkomende wedstrijden bekendgemaakt.

In de snelheid hebben we 2 nieuwe wedstrijden in samenwerking met de MUL, een in Assen en een andere op het Luxemburgse circuit van Colmarberg. Op deze laatste wedstrijd worden ook een aantal classic bike klassen voorzien.

In de supermoto hebben we een record aantal van 12 wedstrijden waaronder 5 in Nederland en 7 in België. Ook in de enduro kunnen we dankzij de samenwerking met de KNMV 2 nieuwe wedstrijden in Nederland verwelkomen. Opgelet enkel de klassen Inters, Beloften en nationalen zullen hier een BK proef hebben. In Frankrijk hebben we 3 mooie enduro wedstrijden waar alle BMB klassen een BK proef zullen hebben. Met 12 organisaties kunnen we ook een mooi gevulde trial kalender aan de rijders aanbieden.

Onze speedway club Helzold zal ook in 2018 weer 3 wedstrijden organiseren waaronder 1 meetelt voor het Open Nederlands Kampioenschap.

Raadpleeg hieronder de volledige kalender en hou onze Facebookpagina en website in de gaten voor eventuele aanpassingen!

Partners

Back to top button