Motorcross

Ken De Dycker wint Belgian Masters of Motocross!

De hele dag al was Ken De Dycker op de spectaculaire omloop van Baisieux overtuigend de snelste. In de afsluitende Superfinale bevestigde de herboren Lubbekenaar zijn suprematie! Keeno pakte de holeshot en bleef van start tot finish op kop. De KTM rijder won zo voor Steve Ramon en Jérémy Delincé.

Op papier leek het gezelschap dat op de ‘Ferme des Monts’ aan de start stond dan wel aan elkaar gewaagd. In realiteit was daar echter weinig van te merken. De Dycker, die op een standaard KTM SX-F450 aantrad, bleek simpelweg een maat te sterk. Zijn ex-teammaat Ramon werd afgescheiden tweede. Knap van de tweevoudige wereldkampioen die als gepensioneerde GP-rijder toch nog steeds een zeer hoog niveau haalt! 
 
Delincé kende in deze Superfinale opnieuw een zwakke start. Niet bepaald zijn dagje dus want de sympathieke Luikenaar kreeg in de eerste BK manche een DNF achter zijn naam na een kettingbreuk helemaal op het einde van de wedstrijd. Deze keer bleef de KMP-Honda rijder gespaard van pech en werd zo ‘Best of the rest’ voor Jeffrey Dewulf en Kevin Fors. Net zoals in de tweede reeks eerder op de dag bleef kersvers MX1 kampioen Dietger Damiaens zijn rivaal Erik Willems voor. Bryan Engelen was de rapste van de MX2 mannen en haalde net de top-10algemeen. Thibault Maupin werd tweede, Dorian Devillé – de Inters MX2 kampioen van de AMPL – werd derde.
 
Foto & tekst: www.mxmag.be

Partners

Back to top button