Motorcross

België wint in 65cc Coupe de L’Avenir, Frankrijk wint algemeen

In tegenstelling tot de wedstrijden elders in het land bleef de Coupe de l’Avenir gespaard van regen. Voor de algemene overwinning viel de Belgische delegatie iets te zwak uit. Net zoals bij de grote mannen won Frankrijk. Spanje werd keurig tweede. Toch zorgde de mannekes van Robert Gielis’ 65cc team voor een primeur!

Onder impuls van Sacha en Lucas Coenen pakte Team Belgium immers de eindzege in deze klasse. Dankzij de deelname van 14 landen, de schitterend aangeklede baan en het jeugdige enthousiasme van de deelnemers blijft de Coupe de l’Avenir (opnieuw) groeien tot één van de belangrijke afspraken op de internationale jeugdkalender. Een hele prestatie waar het organiserende AMC Hauts-Pays absoluut fier op mag zijn.

Wat betreft het individuele resultaat moest 65cc sterpilootje Sacha Coenen (2-2) uiteindelijk de duimen leggen voor de Brit Wal Beaney die beide reeksen won. Lucas Coenen (9-8) werd 8ste algemeen, Troy Verburgh eindigde 28ste (23-31). Proficiat jongens knap werk, bravo!
 
Josh Gilbert individueel winnaar Open
 
Aangezien er in de Open klasse traditioneel de meeste rijders meet faam aantreden werd er reikhalzend uitgekeken naar de thuiswedstrijd van Jago Geerts. Jago reed een degelijke wedstrijd maar maakte teveel fouten om het heft in handen te nemen. In de open klasse toon de Brit Josh Gilbert, winnaar van de eerste twee manches, de sterkste voor een regelmatige Hardi Roosiorg en Karel Kutsar, winnaar van de slotmanche. Geerts werd in de individuele stand uiteindelijk vierde. Het sterke Estste team pakte dankzij Kutsar en Roosiorg de eindzege. Voor de Belgen werd het een leerjaar met Tim Louis als 20ste en Wannes Van de Voorde als 35ste. In de landenstand eindigde België dit jaar vijfde.
 
85cc: Florian Miot wint, Avo Tack knap 6de
 
In het Junior WK viel Florian Miot net naast het podium. In Baisieux was het voor de jonge Fransman wél raak! De Motoblouz-KTM piloot hield dankzij een 2-3-1 score de Duitser Simon Längenfelder (3-2-2) en de Spanjaard Davide Braceras (1-4-3) af. Van Belgische zijde nam Avo Tack in stijl af van zijn 85cc. Met het nummer één op zijn nummerbord eindigde hij mooi zesde algemeen. Zijn teamgenoten Robbe Daniëls en Yoran Moens  werden respectievelijk werd vijftiende en vierentwintigste. Spanje won hier het landenkampioenschap voor Frankrijk en Duitsland. België werd vijfde.
 
Uitslagen, klik hier
 
Foto: Olivier Evrard – Tekst: www.mxmag.be

Partners

Back to top button