Enduro

4de Endurocross Deurne: Topaffiche! Toplocatie! En nog gratis ook!

Toen we vier jaar geleden gevraagd werden voor de Endurocross, stonden we paf! Het was niet normaal wat de mannen van KTM Racing Center en Co hadden neergezet op de parking van voetbalstadion Bosuil. Maar de Endurocross zat een beetje geprangd tussen een buurtfeest en een wielerwedstrijd op dezelfde locatie. Vorig jaar stond het event op eigen benen, maar het weer wilde niet mee. Dde editie 2017 moet de doorbraak in luiden. Er hebben zich ondertussen al bijna 90 rijders (enduro en motorcross) aangemeld.

Topaffiche

De vierde editie telt mee voor het BK Enduro en zie, de complete Belgische top zal zondag starten aan de Bosuil.  De drie Belgische kampioenen zijn er: Antoine Magain (E1), Cedric Cremer (E2) en Gaetan Minique (E3). Ze voeren een veld van 20 (!) Inters aan. Daaronder tweevoudig Endurocross winnaar Jean-François ‘Jeff’ Goblet. Hij wordt geflankeerd door de freelancer Bengt Laeremans, de winnaar van vorig jaar. Maar ze zijn er allemaal: kersvers endurist Nick Triest, de wellicht herstelde Andy Truyts, kwasi alle Belgen die ooit de Zesdaagse reden, Beloftenkampioen Matthew Van Oevelen, Cédric Melotte, noem maar op. Nooit eerder was er dergelijk kwaliteit/kwantiteit aan de start voor dit unieke event. Een man ontbreekt op de 4de editie: Mathias Van Hoof is nog herstellende van een blessure, maar hij neemt de rijders zondag onder zijn hoede.

Naast de Inters is er een afzonderlijke wedstrijd voor de Beloften. Opgelet, dit is de klasse net onder de Inters.

In de vrije klasse – zowat iedereen met een offroad motor kan hier starten – is er een overrompeling. Meer dan 50 inschrijvingen, variërend van pure hobbyrijders, crossers en – voor het eerst – een aantal Nederlanders.

Op de valreep – en nog niet op de deelnemerslijst, wordt hier bij het schrijven van deze regels de deelname van 5-voudig wereldkampioen motorcross Joël Smets bevestigd. Dat is een absolute opsteker, want hiermee zet de KTM MX-manager het merk van KTM Racing Center extra in de verf.

Toplocatie

De Bosuil, het voetbal stadion van Antwerp FC heeft een ruim voorplein. In het midden van de stad, district Deurne dus. Bij de eerste editie was het wat zoeken. Onvoldoende parking, rennerspark wat ‘creatief’. Maar nu het event op zich staat is voor het publiek ook de parking van ‘Den Antwaarp’ beschikbaar. De omloop zelf dan: de mannen van Racing Center kennende weten we nu al dat het indrukwekkende huiswerk van de vorige jaren minstens geëvenaard zal worden. Daar durven we onze hand voor in het vuur steken. We kunnen daar wel lyrisch over doen, maar we laten de fotoreportage spreken. De vergelijking met de Superenduro wordt hier met glans doorstaan. Wat zeg ik, met brio overtroffen!

Het wordt een druk programma, maar iedereen krijgt gegarandeerd zijn rijminuten voorgeschoteld. Per heat wordt er 7 minuten lang geleden. Voldoende om helemaal stuk te gaan! De eerste start wordt gegeven om 11.20 uur en de Superfinale zal afgelopen zijn rond 18.00 uur.

Gratis!

We hielden het niet voor mogelijk. Maar ook voor de 4de Endurocross kan de organisatie weer fier aankondigen dat de toegang gratis is. Een zaak zouden we nog willen realiseren: als de burgemeester nu een keer kwam zien, dan kunnen we misschien de vijfde editie op de Grote Markt, Groenplaats of aan de kaaien voorzien. Dergelijk topevent hoort op een (nog) mooiere locatie!

Endurocross, een superbaan, kwasi volledig overzichtelijk, de Belgische endurotop, een vol programma, een massa deelnemers en gratis entree. Wat weerhoudt U om zondag naar de Bosuil te komen?

Perstekst: Leon Van Gestel

Foto’s kan je downloaden van deze FB-pagina: https://www.facebook.com/pg/racingcenter/photos/?ref=page_internal

Timing en alle info: http://www.fmb-bmb.be/nl/enduro_event/endurocross-0

Partners

Back to top button