Motorcross

Geen maat op thuisrijder Yentel Martens in Lommel

Zelden was de term “thuisrijder” meer toepasselijk dan voor Yentel Martens in Lommel. Tot een echt duel met Jeffrey Dewulf kwam het tijdens de tweede BK ronde nooit. Op eigen terrein stond er namelijk geen maat op de Rockstar Energy-Husqvarna rijder! Martens domineerde beide manches, Dewulf en Grobben eindigden met gelijke punten maar de betere tweede manche van de West-Vlaming gaf de doorslag.

In de MX2 schreef Jago Geerts de beide reeksen op zijn naam voor de Fin Jere Haavisto (2-2) en Creymert Racing rijder Karka Dovydas mocht mee op het podium als derde.

We kregen uitermate knappe reeksen te zien bij de zijspannen en dit alles leidde tot een zege voor Gert Van Werven & Siebe Van Der Putten met 45 punten. Kristof Santermans & Lauris Daiders met hun twee tweede plaatsen konden 44 punten op hun conto schrijven. Etienne Bax & Nicolas Musset kwamen tot 35 punten en daarmee was het podium gekend. In de stand om het Belgisch kampioenschap nemen Kristof Santermans & Lauris Daiders ook de leiding over van Jason Van Daele & Ben Van Den Bogaart, 84 punten tegenover 82. De laatste wedstrijd om de Belgische titel op 23 juli in Hasselt kondigt zich nu al als een thriller aan.
 
Onze fotograaf 'Kabouter Trek' was erbij in Lommel en bezorgde ons een mooie fotoreportage.
 
 
Volgende afspraak zondag a.s. in Mons!

Partners

Back to top button