Supermoto

Opening seizoen supermoto op circuit Jules Tacheny in Mettet

De opener van het supermoto seizoen op het Circuit Jules Tacheny in Mettet belooft al direct een klapper te worden. Met meer dan 100 jaarlicenties en 60 daglicenties, aangevuld met een aantal Nederlandse en andere buitenlandse rijders is spektakel zeker gegarandeerd op een zeer mooi circuit, dat doet denken aan de Superbiker – editie 2012 ! Niet minder dan 28 deelnemers in de categorie Quads staan garant voor een spectaculaire wedstrijd.

Liefst 9 wedstrijden staan er op de kalender 2017 voor het Belgisch Kampioenschap en BeNeCup Supermoto ! De BeNeCup is een apart klassement waarvoor Belgische en Nederlandse Supermotorijders strijden om de titel van ‘ beste rijder van de Lage Landen ‘. Het BK Debutanten en Nationalen is voorbehouden aan BMB jaarlicentiehouders, het BK in de categorieën Quads, Euro-Nationalen en Prestiges is een ‘ Open Kampioenschap ‘ waarvoor we telkens een mooie buitenlandse deelname verwachten.

De tweede wedstrijd van het seizoen heeft plaats op de Karting Spa-Francorchamps op 9 april, een circuit dat erg geliefd is bij veel rijders. Op 14 mei zijn we te gast op het Nederlandse supermoto circuit van Lelystad.

De maanden juni  / begin juli beloven een zware dobber te worden voor de rijders, er zijn niet minder dan 4 wedstrijden op 5 weken gepland: de Airbase Supermoto Florennes staat na 2 jaar afwezigheid terug op de kalender ( 11 juni ), de week nadien is er de Masters Supermoto op het spectaculaire circuit van het Domein van Bilstain ( 17-18 juni ), gevolgd door 2 Nederlandse wedstrijden op de stratencircuits in Den Dungen ( 9 juli ) en in Enter ( 17 juli ).

Na een welverdiende vakantie is er op 26-27 augustus de Supermoto Chimay, een wedstrijd die vorig jaar terug op de kalender stond na een lange afwezigheid, en dit tot groot genoegen van de rijders, die toch wel een mooi en snel circuit ontdekten. Op 16 & 17 september is er de traditionele afsluiter in Battice, waar Corneille Baguette en zijn equipe steeds garant staan voor een mooie en spectaculaire omloop.

Natuurlijk sluit het seizoen af met een knaller van formaat, de grootste supermotowedstrijd ter wereld, de Superbiker Mettet op 6 – 7 – 8 oktober.

Info supermoto Mettet: http://www.fmb-bmb.be/nl/supermoto_event/supermoto-circuit-mettet

Partners

Back to top button