Algemeen

BMB sportkampioenen gehuldigd in Lummen

Vorige zaterdag, 28 januari, werden in Lummen de BMB sportkampioenen 2016 gehuldigd. Meer als 300 personen hebben de jaarlijkse prijsuitreiking van de BMB sportcommissie bijgewoond. Alle laureaten van de diverse Belgische kampioenschappen en prijzen in alle disciplines namen er hun diploma, medaille en beker van Belgisch kampioen 2016 in ontvangst. Ook de Europese medaillewinnaars (Bo Declercq, zilver EK Supercross 125cc, Yentl Martens, zilver EMX 300 en Jago Geerts, Goud EMX125cc), werden in de bloemetjes gezet. Wereldkampioenen Jan Hendrickx (zijspancross) en Jago Geerts (WK MX Junior 125cc) werden eveneens gehuldigd.

De rijders van het Belgisch team van de Zes Dagen Enduro, Mathias Van Hoof (zilver), Martin Valenduc (brons) en Quintin Vinken (brons) kregen hun FIM medaille uit handen van team manager Philippe Borguet. De rijders en passagiers van het nationaal motorcross zijspan team ontvingen de FIM Europe ereplaat voor hun zege in de Zijspancross der Naties. De Belgische jongeren teams van de Coupe de l'Avenir kregen van team manager Robert Gielis een mooi aandenken voor hun prachtige prestatie (MX2 team zilver en 85cc team goud).

De club MC Dinant werd beloond voor haar honderdste enduro wedstrijd georganiseerd in 2016.

De BMB prijs voor Beloftevolle jongere van het jaar werd toegekend aan het jonge snelheidstalent, Barry Baltus. Hij liet in 2016 zijn talenten liet zien in het Spaans jongerenkampioenschap dat als de beste opstap wordt aanzien voor een latere Moto3, Moto2 en wie weet MotoGP carrière.

De BMB prijs 'Gouden Stuur' werd toegekend aan Wereldkampioen motorcross zijspannen 2016, Jan Hendrickx, die zo in schoonheid zijn lange en mooie actieve sportcarrière beëindigd.

Raadpleeg hieronder de foto's (dank aan Magda en Robert Gielis)

Partners

Back to top button