Algemeen

Ontdek de BMB sportkalender 2017

Het BMB kalendercomité heeft gisteren (29/11) de BMB sportkalender opgesteld. Er werden 65 sport evenementen op de kalender 2017 ingeschreven. De motorcross kalender bestaat uit 19 wedstrijden waarvan 2 GP's (zijspannen en MXGP), een landenwedstrijd (Coupe de l'avenir) en 16 wedstrijden die meetellen voor het Belgisch Kampioenschap jeugd, Cup 125, Cup MX1, Cup MX2, MX1 en MX2. Het BK MX zijspannen zal momenteel over 3 wedstrijden worden verreden. De wedstrijden die zullen meetellen voor de Belgian Masters MX1 en Belgian Masters MX2 zullen tegen half december door de Raad van Bestuur worden vastgelegd.

De snelheidsrijders hebben 7 wedstrijden op het programma waarvan 2 endurance wedstrijden. De traditionele wegrally's en Classic bike wedstrijden staan ook in 2017 op de BMB kalender. De supermoto kalender bestaat  uit 5 evenementen in België maar de wedstrijden in Nederland dienen nog te worden toegevoegd.

De enduro rijders kunnen in 2017 11 keer in wedstrijdverband rijden, 6 gewone enduro's aangevuld met de Black Mountain enduro, 3 Belgian Endurance Cross (BEX) wedstrijden en de traditionele 12 Heures de la Chinelle.

De trial rijders hebben 12 evenementen op hun programma waarvan op 29 en 30 april een manche van het Europees Kampioenschap trial in Bilstain.

SpeedwayClub Helzold zorgt opnieuw voor 3 spectaculaire speedway evenementen in het Helzold stadion van Heusden-Zolder.

Raadpleeg hieronder de volledige sportkalender 2017.

 

Partners

Back to top button