Motorcross

Wie wordt in Kester Belgisch kampioen ?

Zondag 18 september a.s. ontvangt Kester de 4de en laatste manche van het Belgisch Kampioenschap Inter Open. Met nog 75 punten te verdelen en 4 rijders op slechts 14 punten van elkaar, kunnen we ons aan een erg spannende finale verwachten in Vlaams-Brabant!

Na 50 jaar organiseren op haar prestigieuze circuit van de Kesterheide, slaat AMC Dworp dit weekend een nieuwe bladzijde om in haar rijke geschiedenis. De BK finale zal immers op een nieuw terrein plaatsvinden slechts enkele passen verwijderd van het tracé waar de Brabantse club haar uitmuntende reputatie heeft opgebouwd. Alom gekend voor haar kwalitatieve organisaties, wil de ploeg van Kester zonder twijfel op hetzelfde elan verdergaan. Ze bouwden op het nieuwe, heuvelachtige terrein een omloop waar de toeschouwers kunnen genieten van een uitzonderlijk overzicht.

De beste Belgische rijders zullen komend weekend in Kester aanwezig zijn om ons een spannende kampioenschapsfinale te presenteren. Voor de titel van Belgisch Kampioen behoort Brent Van Doninck bij de topfavorieten. Hij staat momenteel aan de leiding in de tussenstand met 7 punten voorsprong op Damon Graulus. “Een titel van Belgisch Kampioen is iets wat telt in een carrière” vertrouwt de poulain van Marnicq Bervoets ons toe. “En ik zal dus heel gelukkig zijn als ik dit jaar de titel in de koninginnenklasse kan behalen na mijn MX2 titel van vorig jaar”. In Orp had hij nog af te rekenen met slechte starts aan het stuur van zijn kleine 250 YZ-F maar Van Doninck zou dit weekend op een 450 aan de start verschijnen om zo zijn kansen gaaf te houden.

Damon Graulus in topvorm

Damon Graulus was in Orp in topvorm op zijn Honda 450 van het 24MX team en zal ongetwijfeld een te duchten tegenstander zijn voor Van Doninck. Op slechts 7 punten van hem verwijderd, blijft alles mogelijk voor de Honda piloot die we in Orp, net als in Balen, vooraan met de allerbesten zagen meestrijden. Ook Kevin Strijbos is de te volgen rijder in Kester. De officiële Suzuki piloot zal voluit voor de overwinning gaan maar zeker en vast ook voor de nationale titel. Zijn teammakker, Steve Ramon, ook hij is nog in de running voor de titel. “Maar met 14 punten achterstand en de supersnelle en getrainde piloten zoals Brent, Damon of Kevin voor mij, blijf ik realistisch en maak ik me niet al te veel illusies”, merkt de dubbele wereldkampioen op. “In Orp heb ik een aantal ronden kunnen volgen maar daarvoor moest ik wel tot het uiterste gaan”.

Jeremy Van Horebeek zal dit jaar scheidsrechter zijn in de strijd voor de nationale titel 2016. Kester is voor de tweevoudige kampioen van België immers zijn enige deelname aan het BK dit seizoen. Voor eigen publiek zal hij ongetwijfeld een van de te verslagen rijders zijn op deze nieuwe omloop. Vergeten we ook Ken De Dycker niet. De 24MX piloot, nog niet zo lang terug in actie na zijn blessure, kan altijd voor een verrassing zorgen!

In laatste instantie werd ook Jeffrey Herlings toegevoegd aan de deelnemerslijst en overal waar de Nederlander aan de start verschijnt, gaat hij voluit voor de overwinning. De drievoudig wereldkampioen MX2 komt uit op een KTM 450 SX-F. Clement Desalle die zich tijdens de kwalificatiewedstrijd van de MXGP in Glen Helen aan de knie kwetste zal wellicht niet in Kester aan de start kunnen komen. 

Voorlopige rangschikking Inter Open

1 Brent VAN DONINCK 136 pts; 2 Damon GRAULUS 129 pts; 3 Kevin STRIJBOS 126 pts; 4 Steve RAMON 122 pts; 5 Jeffrey DEWULF 90 pts; 6 Arminas JASIKONIS 81 pts; 7 Clement DESALLE 75 pts; 8 Shaun SIMPSON 75 pts; 9 Jeffrey HERLINGS 75 pts; 10 Maximilian NAGL 66 pts; 11 Gautier PAULIN 64 pts; 12 Romain FEBVRE 54 pts; 13 Ken DE DYCKER 53 pts; 14 Jonathan BENGTSSON 51 pts; 15 Christophe CHARLIER 48 pts; 16 Yentel MARTENS 44 pts; 17 Andy TRUYTS 44 pts; 18 Kenny VANDUEREN 41 pts; 19 Kristof SALAETS 36 pts; 20 Erki KAHRO 34 pts; 21 Michael IVANOV 33 pts; 22 Hardi ROOSIORG 30 pts; 23 Lars VAN BERKEL 30 pts; 24 Thomas COVINGTON 30 pts; 25 Dennis WIEMANN 30 pts; 26 Erik WILLEMS 29 pts; 27 Robin BAKENS 29 pts; 28 Sven VAN DER MIERDEN 25 pts; 29 Rick SATINK 23 pts; 30 Dietger DAMIAENS 22 pts;

 

Praktische info, klik hier

Tekst en foto's: MXmag/BMB

Partners

Back to top button