Motorcross

Wereldtop zijspannen motorcross strijkt neer in Genk

In het weekend van 9 en 10 juli wordt het motorcross circuit Horensbergdam in Genk opnieuw ingepalmd door een 100-tal zijspanrijders voor de Belgische manche tellende voor het wereldkampioenschap 2016. Tussen de 50 ingeschreven WK teams bevinden zich niet minder dan 14 Belgische teams. Bovendien staan er momenteel 2 Belgische zijspanrijders aan de leiding van het WK: Ben Adriaenssen/Daiders en Ben Vanluchene/Kurpnieks. Jan Hendrickx/van den Bogaart staan momenteel 4de.

Op zaterdag worden de tijdstrainingen en de kwalificaties verreden. Immers, van de 50 teams inschreven teams voor deelname aan het WK kunnen er zich slechts 30 plaatsen voor de races op zondag.

Uniek aan de Genkse wedstrijd is de deelname van talrijke zijspan combinaties in het nevenprogramma. Zelfs aan de hobbyrijders heeft de club MC Maasland gedacht: Zij rijden op zondag 2 reeksen.

De organisatie van de Genkse GP-wedstrijd kwam tot stand dankzij de medewerking van de stad Genk, de dienst sport en het bestuur van AMC Genk. Leuk detail: de inkom is gratis voor alle Genkenaren.

Meer info (timing en deelnemerslijst GP): http://www.fmb-bmb.be/nl/mx_event/world-championship-side-car-zijspannen-0

 

Partners

Back to top button