Algemeen

Jos Van Impe schrijft een boek over Adam François

Met het boek “ADAM FRANÇOIS” eindigt de motorcross trilogie van auteur Jos van Impe. Na het boek “Grizzly” en “Motorcross in Dworp”, verschijnt nu het boek over de motorcrosser “Adam François” uit Dworp. Het boek “Adam François” geeft een chronologisch overzicht van de cross carrière van Adam, van 1947 tot 1957, eerst bij de B.M.B. en nadien bij de B.L.B.

Adam crosste als Junior met piloten die later bekende  Internationalen werden bij de B.M.B. De belangrijkste was René Baeten, verder André Van Heuverzwijn, Léon Liekens, Albert Meert uit Ninove, Jos van Pee, Marcel Verhaegen enz…

Alhoewel geboren in Laken, bracht Adam een groot deel van zijn leven door in Dworp en Sint-Genesius-Rode, in de wijk “Tenbroek”  grenzend aan Dworp.

Na de dood van Grizzly ( Gilbert de Rudder) in juli 1946, had de motorclub A.M.C. Rode geen motorcrosser meer in hun rangen tijdens de  4de editie van de motorcross der Brabantse Ardennen in september 1946. De in Dworp  populaire gebroeders  Hoste Maurice en Gerard  (Schavaas) uit Linkebeek  namen  wel  deel aan die wedstrijd, maar geen piloot van A.M.C.Rode.

In 1947 debuteerden twee beloftevolle  Dworpse crossers van  A.M.C. Rode bij de B.M.B., namelijk Henri Vandermeersch en François (Frans) Adam.

Vandermeersch bracht het tot Internationaal en  won  bij de B.M.B. verschillende wedstrijden bij de  Juniors en Seniors. In 1947 begon Henri Vandermeersch met een taxibedrijf en in 1953 schakelde hij over naar een autocarbedrijf waardoor zijn motorcross carrière stopte.

Het boek met kaft  in full color inkt, van 204 bladzijden in A4 formaat en  met meer dan 250 foto’s, is verkrijgbaar in kleur of zwart-wit uitvoering binnenin en wordt terug in eigen beheer uitgegeven bij www.lulu.com.

 

Samenstelling boek: Jos Van Impe

Foto & Uitslagen-archief: Pol Nouwen, Marnix Vanslembrouck en Gilbert Bruynooghe.
Verder medewerking van specialisten Yves Campion, Gilbert Gallez, René Vanden Driessche

en Albert Leetens

 

Prijs

25.00 + verzendingskosten (€ 5) in Zw/w uitvoering binnenin.

40.00 + verzendingskosten (€ 5) in Kleur uitvoering binnenin.

 

Wie voor 15 mei 2016 het boek bestelt betaalt slechts 20 of 35€ plus 5€ verzendingskosten

Nu nog niets betalen, U ontvangt een verzoek tot betaling na 16 mei 2016

Interesse? Stuur een mail naar jvanimpe@gmail.com met vermelding van het aantal gewenste boeken

 en uitvoering (Zw/w of kleur)

 

De boeken “GRIZZLY”en “MOTORCROSS IN DWORP”zijn nog steeds te bekomen.

Je kan ze online bestellen: http://www.lulu.com/spotlight/josephdotvandotimpeatpandoradotbe

Opgelet: Prijzen in aanvragen!

 

 

Partners

Back to top button