Supermoto

Record aantal deelnemers supermoto Spa-Francorchamps

Ondanks de gure weersomstandigheden, waren er gisteren een record aantal rijders opgedaagd op het karting circuit van Spa-Francorchamps. Bijna 130 rijders waren aanwezig voor de tweede BeNeCup supermoto wedstrijd van 2016. Na een afwezigheid van diverse jaren werden ook de quads opnieuw op het programma opgenomen en ook dat was met 21 rijders een groot succes. Bij de debutanten noteerden we 37 rijders die aan de oefeningen deelnamen wat betekent dat er ook opnieuw nieuwe rijders instromen, belangrijk voor de toekomst van deze mooie discipline.

Kevin Vieillevoye won deze tweede BeNeCup wedstrijd bij de Prestige/inters voor Romain Kaivers. In de Superfinale was het Romain Kaivers die met de zege aan de haal ging en die na twee wedstrijden (Zelhem en Spa) aan de leiding staat in de BeNeCup competitie.

De dagzege bij de Quads was voor Maxim Cluyds, met ruime voorsprong winnaar van de 2 reeksen. Bij de Euro-Nationalen ging de overwinning naar regenspecialist Maxime Ninane en Alain Thiran boekte zijn eerste zege in de BeNeCup Nationalen.

Volledige uitslag: Uitslag BeNeCup Supermoto Spa-Francorchamps 24/04/2016

Voorlopige tussenstanden kampioenschap: klik hier

 

Partners

Back to top button