Motorcross

Motorcross seizoen komend weekend van start in Genk

Terwijl de GP rijders afgelopen weekend in Qatar hun eerste GP hebben gereden, gaat dit weekend het Belgisch motorcross seizoen van start op de Horenbergdam in Genk . MC Santi staat opnieuw garant voor een perfecte organisatie! Alle solo klassen staan er op het programma en de eerste BK punten kunnen er worden verdiend. De inters strijden er voor punten in de Challenger Trophy. Bij de Inters Open moet Marvin Vandaele zijn BK titel verdedigen, bij de Inters MX2 is de titelverdediger de Nederlander Mark Boot.

Genk is ook de opening van het Belgisch  Kampioenschap Motorcross Zijspannen. Talrijke WK teams zullen aan de start staan op de Horenbergdam. Het wordt uitkijken naar het heroptreden van ex-wereldkampioen Ben Adriaenssen die dit jaar met K. Stupelis rijdt. Zij zullen zware tegenstand mogen verwachten van de titelverdedigers Jan Hendrickx en Ben van den Bogaart. Het andere Belgisch GP team Jason Van Daele en Tim Smeuninx zal ongetwijfeld ook mee vooraan strijden voor de eindwinst. De zijspanwebsite www.sidecarcross.be ondersteunt ook dit jaar het Belgisch Kampioenschap. Zo wordt er op elke wedstrijd een cheque van 150 EUR uitgereikt aan de winnaar van de 'Sidecarcross Hole Shot Award'. Er zal kort na de eerste bocht een witte lijn worden getrokken vergezeld van een www.sidecarcross.be spandoek. Deze witte lijn geldt als markeringspunt vaan de 'Sidecarcross Hole Shot Award'.

Ook zal de oudste Belgische zijspancrosswebsite, www.sidecarcross.be, net als voorgaande jaren opnieuw op elke BK-wedstrijd zijspannen aanwezig zijn met twee of drie cameramensen ,die er de wedstrijden zullen volgen en tussendoor interviews zullen afnemen van de betrokkenen.  Na het nodige montagewerk, zullen de reportages in de loop te bekijken zijn via www.sidecarcross.be en op de BMB website.

De wedstrijden starten zondag vanaf 10u30.

Raadpleeg alle info via volgende link: http://www.fmb-bmb.be/fr/mx_event/belgian-nationals-side-car

 

Partners

Back to top button