Algemeen

Dodelijke ongevallen in Gedinne

De BMB moet met spijt melden dat afgelopen weekend tijdens de Belgian Classic Trophy op het circuit van Gedinne twee deelnemers het leven gelaten hebben: de Zwitserse zijspanrijder Patrick Messerli en de Nederlandse piloot Hans van Bregt

Op vrijdag 21 augustus verloor, om nog onverklaarbare redenen, de ervaren Zwitserse zijspanrijder na een lichte bocht van het circuit de controle over zijn machine. Het zijspan ging meerdere malen over kop waardoor de machine zwaar gehavend was. De koersdirectie legde de oefeningen onmiddellijk stil en de medische interventieploegen kwamen onmiddellijk ter plaatse. De piloot en passagier werden beiden zwaar gewond naar de medische centrale op het circuit overgebracht alvorens te worden getransporteerd naar twee ziekenhuizen in functie van de aard van hun verwondingen. De piloot overleed in de loop van de avond. Zijn passagier was zwaar gewond maar haar situatie is momenteel niet meer kritiek.

Op zaterdagnamiddag werd de eerste wedstrijd van de categorie 50cc-200cc eveneens stilgelegd na een zware crash eveneens moeilijk te verklaren gezien de beperkte snelheid van zijn lichte motorfiets. De Nederlandse 50cc rijder verloor de controle over zijn machine en kwam zwaar ten val. Hij overleed kort nadien.

Momenteel wijst niets erop dat de organisatie of de officials in gebreke zijn gebleven. Het circuit van Gedinne werd zoals ieder jaar door de BMB gehomologeerd en alle vereisten die aan de organisator werden opgelegd, werden gerespecteerd, zowel voor wat de actieve als de passieve maatregelen betreft om de veiligheid van de rijders maximaal te waarborgen.

De BMB wenst haar diep medeleven uit te spreken naar de families en vrienden van de twee rijders.

Partners

Back to top button