Classic Bike

10 redenen om naar de Bikers’Classics te gaan

Er is niet één goede reden maar er zijn wel 10 goede redenen, en meer zelfs, om op 3, 4 en 5 juli naar de 13e editie van de Bikers’Classics te gaan, het grootste Europese evenement voor oude motoren.

 
1. De parade van de kleine cilinders
 
Klein in cilinderinhoud maar groot in prestaties, de 50, 80 en 125 cc's waarmee de kampioenen hun eerste rondjes op circuit reden. Deze worden extra in de kijker gezet dit jaar. Een unieke kans om deze uitzonderlijke staaltjes van fijne techniek te (her)ontdekken.
 
2. Beleef het echte Continental Circus
 
De tweede wereldoorlog was maar net gedaan of de mechanische industrie in Europa leefde weer op. De parade gereserveerd voor de Moto GP's uit de jaren '50 en '60 zal getuige zijn van de nieuwe wind doorheen de motorwereld die fabriekspiloten en privé rijders tegen elkaar liet uitkomen.
 
3. Ongelooflijke verwezenlijkingen
 
U zal u zich uw bezoek aan onze Lifestyle Village in de paddocks aan de voet van de Uniroyal toren zeker niet beklagen. U ontdekt er de laatste realisaties van de meest bekwame motorombouwers. Of hoe een gewone machine plots een mechanisch icoon kan worden. Kunst met een grote K !
 
4. Het grote circuit op !
 
Het is al een paar jaar lang een terugkerende traditie. Samen met de deelnemers van de Bikers’Classics ontdekt u de sensaties van het « grote » circuit van 14km. Een ereronde is voorzien voor de leden van de aanwezige clubs.
 
5. Het « Classic 21 » concert
 
Zoals gewoonlijk wordt er in de nacht van zaterdag op zondag flink gefeest tot in de late uurtjes op de muziek van het Classic 21 concert. Op het programma de groep Aberdeen die alle succesnummers van Nirvana zal spelen. Niet te missen !
 
6. Endurance zoals in de goede oude tijd
 
Gedurende vier uren zullen de endurance specialisten van vandaag het aan het stuur van hun machines van vroeger tegen elkaar opnemen in het kader van de European Classic Series. Met een heuse start in endurance stijl, al dan niet geplande pitstops en vooral één grote vraag : wie zal aan het eind van de wedstrijd de dominantie van het duo Hubin-Fastré kunnen breken ? De favorieten en outsiders zijn er alvast klaar voor !
 
7. Feest voor Julien Van Zeebroeck
 
In 1975 zorgde Julien Van Zeebroeck voor de verrassing. Hij werd nooit wereldkampioen maar zijn fantastische overwinning op het circuit van Francorchamps met zijn Kreidler 50cc in 1975 blijft een onvergetelijk moment voor alle Belgische liefhebbers van snelheidsraces.
 
8. Extra races
 
Tussen de parades en de hommages door krijgt u ook nog enkele races voorgeschoteld. Na de specialisten uit de endurance krijgt u ook de deelnemers van het CSBK, het BCGP en de Proclassic aan het werk te zien in het kader van hun respectievelijke kampioenschappen.
 
9. Het zeldzame onderdeel dat u zoekt vindt u hier …
 
Verzamelaars kunnen hun hartje ophalen op de Beurs waar ze op zoek kunnen gaan naar dat ene ontbrekende stuk om hun vintage motorfiets te restaureren. Bezoekers kunnen terecht in de commercial village om te snuisteren tussen de tools, antiek, kledij en vooral de 2015 Bikers'Classics souvenirs.
 
10. Iedereen het circuit op…
 
Het programma zou niet volledig zijn zonder de mogelijkheid voor de amateurs om op circuit te rijden. Er zijn vijf sessies vrij rijden voorzien voor oude kleine cc's tot Superbikes. 
 
Meer info: www.bikersclassic.be
 

Partners

Back to top button