Motorcross

De internationale motorcross top in Wuustwezel

Op zondag 17 mei organiseert A.M.C. Wuustwezel vzw reeds voor de 45e keer de Internationale Motorcross van de Molenbergen. Opnieuw haalt de motorclub de internationale top van de motorcross naar Wuustwezel. Grote favoriet bij de Inters MX1 is natuurlijk lokale man Kevin Strijbos. Hij zal de zege echter niet op een presenteerblaadje aangeboden krijgen, daar zullen Evgeny Bobryshev (Rusland), Dean Ferris (Australië), Shaun Simpson (Engeland), Glenn Coldenhoff (Nederland), Davide Guarneri (Italië) en Tanel Leok (Estland) wel voor zorgen.

Bij de Inters MX2 ook heel wat toppers uit het wereldkampioenschap met ondermeer Aleksandr Tonkov (Rusland), Pauls Jonass (Letland), Petar Petrov (Bulgarije), Brent Van Doninck (België), Damon Graulus (België), Benoit Paturel (Frankrijk) en Brian Bogers (Nederland).

Vooraleer de reeksen Inters van start gaan, is er de Superpole, een première voor België in de motorcross. De top vijf van de tijdstrainingen van zowel de Inters MX2 als de Inters MX1 nemen het daarin tegen elkaar op. De bedoeling is één voor één in één ronde zo snel mogelijk rond te gaan op circuit de Molenbergen. Wie de snelste ronde neer zet, wint de Superpole. Een uitgelezen kans voor de toeschouwers om de deelnemende toppers beter te leren kennen. Een nieuw seizoen brengt immers steeds nieuwe startnummers en kledij. Op de promotiestand van Motorgazet op het terrein kan u een gokje wagen wie er deze Superpole zal winnen.

Naast deze Inters een vol programma met de Jeugd, Juniors, Seniors en Nationalen, dat al van start gaat om 10u15. Daarin verschillende piloten van Wuustwezel en omstreken. De Inters rijden hun eerste reeks om 13.30u en sluiten het programma af rond de klok van 17u30. Vermelden we nog dat de parking (aan de Kalmthoutsesteenweg) gratis is, net als het programma en dat kinderen tot 14 jaar onder begeleiding van een volwassene gratis toegang krijgen. De algemene inkom bedraagt slechts 20 Euro.

Praktische info: http://www.fmb-bmb.be/nl/mx_event/internat-mx-van-de-molenbergen

 

Partners

Back to top button