Motorcross

Van Horebeek voor De Dycker en Ramon in Mons

Ook al is het seizoen nog niet eens over halfweg, het lijkt er al erg sterk op dat Jeremy Van Horebeek zijn Belgische titel zal verlengen. In het bois Brûle in Mons werd de tweede manche van het Belgisch kampioenschap Inters afgewerkt. Net zoals in Moerbeke was het Jeremy Van Horebeek die de dagzege nam. Deze keer was het Ken De Dycker die als tweede het podium op mocht, als derde kregen we de zevenvoudig Belgisch kampioen Steve Ramon op het podium.

Tijdens de eerste manche liep het al gelijk fout voor Van Horebeek. Over de eerste tafelberg kwam hij in de lucht in aanraking met Yentel Martens, bij het neerkomen verloor Jeremy dan ook de controle over het stuur en ging hij tegen de grond. Gelukkig konden zijn collega’s hem allemaal ontwijken. Voor dit duo was het Steve Ramon die de kopstart nam voor Ken De Dycker. Bij het uitkomen van het bos had Keeno echter al orde op zaken gesteld en de leiding overgenomen. Ramon had zich op plaats twee gevestigd en Yentel Martens op drie. Leider in het kampioenschap Van Horebeek kwam als 17e door bij de eerste doorkomst. Het enige wapenfeit dat we dan nog kunnen melden is de indrukwekkende comeback van ‘The Jerre’. Op het smalle circuit weet hij nog een héél pak rijders in te halen en zo een tweede plaats te bemachtigen. De enige rijder die hij moet voorlaten is Ken De Dycker. Steve Ramon eindigt derde, Yentel Martens vierde en Brent van Doninck is op de vijfde plaats meteen beste MX2 rijder.

In de tweede manche zagen we wederom Steve Ramon de holeshot nemen. De Suzuki piloot zag echter al snel Jeremy Van Horebeek en Ken De Dycker voorbij gaan. Deze mochten gaan uitmaken wie de overwinning nam in de tweede manche. Jeremy Van Horebeek liet echter meteen verstaan dat hij en enkel hij met de overwinning aan de haal zou gaan. De Yamaha Rinaldi piloot legde een verschroeiend tempo op aan zijn competitie en zette zo Ken De Dycker op meer dan twintig seconden. Op de derde plaats kregen we Steve Ramon over de finish. Hij bleef knap Ryan Houghton en Marvin Van Daele vooraf! Met een zesde plaats algemeen finishte Brent Van Doninck als eerste MX2 piloot in deze manche.

De derde manche leverde meer van hetzelfde. De man op de blauwe machine, Jeremy Van Horebeek wist al snel de beslissing te forceren. Zijn tempo lag te hoog voor Ken De Dycker. Ouwe getrouwe Steve Ramon wist zich van op een vijfde stek terug te knokken voorbij o.a. Yentel Martens en Marvin Van Daele naar een derde plaats. Dit voor een knap presterende Brent Van Doninck die met zijn vierde plaats algemeen de eerste MX2 piloot was.

Tekst & foto: mxmag.be

Partners

Back to top button