Supermoto

Wijzigingen aan het reglement Supermoto 2015

Het dalend aantal jaarlicenties zowel in België als Nederland , en de samenwerking met de KNMV , heeft de werkgroep Supermoto aangezet het ‘ Reglement Supermoto 2015 ‘ op enkele punten aan te passen.

Nationalen: De wedstrijden voor Nationalen B werden geschrapt. Echter, indien er meer dan 36 inschrijvingen zijn – jaarlicentiehouders en daglicenties samen – zal de rijder vanaf de 37 ste plaats na de gechronometreerde oefensessie mogen deelnemen in de wedstrijden voor Debutanten, echter met een apart dagklassement voor de Debutanten en Nationalen. De puntentelling is ook aangepast en zal identiek zijn aan de andere categoriën, namelijk punten BK per reeks voor de eerste 20 rijders. De Nederlandse Nationalen rijden aparte wedstrijden, zowel in België als in Nederland.

Debutanten en Originals: geen wijzigingen

Euro-Nationalen & Prestiges : De KNMV heeft, na 1 jaar,  terug de categorie ‘ Euro-Nationalen’ ingevoerd. Momenteel zijn er in beide landen samen 22 Euro-Nationalen en 25 Prestige / Inters. De werkgroep BMB en KNMV hebben beslist om deze 2 categorieën te laten rijden in aparte wedstrijden. Deze splitsing zal in beide landen per wedstrijd geëvalueerd worden in de loop van het seizoen. Indien het aantal rijders per groep te klein is om apart te rijden, worden de groepen Euro-Nationalen en Prestiges/Inters voor die wedstrijd samengevoegd, echter met een apart dagklassement en puntentelling voor BK.

Superfinale : Ook tijdens de KNMV-wedstrijden zal er een Superfinale gereden worden. De eerste 16 Prestiges / Inters, de eerste 10 Euro-Nationalen , de eerste 5 BMB-Nationalen en de eerste KNMV-Nationalen. Uit fairplay zal de pole op de startgrid voor de Superfinale in België voorbehouden zijn aan een KNMV-nationaal, in Nederland aan een BMB-Nationaal.

Raadpleeg hierna:

Addendum sport reglement Supermoto 2015

Nieuwe timing Supermoto 2015

Partners

Back to top button