Enduro

Info enduro wedstrijden in Frankrijk

Ook dit jaar wordt de samenwerking met de Noord-Franse enduro organisatoren voortgezet. Op 3 mei is er de wedstrijd in Buzancy en op 31 mei de wedstrijd in Rocoi. Beide wedstrijden tellen mee voor het Belgische kampioenschap enduro in alle categorieën. De nieuwe BMB enduro coördinator, Marc Collet, zat onlangs samen met deze beide organisatoren om een aantal praktische afspraken te maken. Verplichte lectuur voor alle BMB enduro vergunninghouders!

Inschrijvingsmodaliteiten :

Dit seizoen zullen de Franse clubs zelf de inschrijvingen beheren via de website www.MotoTT.com.

De Belgische rijders die wensen deel te nemen aan deze twee wedstrijden zullen in eerste instantie een account op deze website moeten aanmaken en vervolgens, zoals de Franse rijders, de online instructies volgen.

De inschrijvingen zullen slechts door de clubs worden bevestigd eens het inschrijvingsgeld werd ontvangen.

Het inschrijvingsgeld bedraagt 55 € per wedstrijd. De Belgische rijders moeten dit bedrag verplicht via bankkaart (Mastercard, Maestro, enz…) betalen en dit tezelfdertijd als hun inschrijving.

Voor de piloten 50cc en dames zal het inschrijvingsgeld, conform het BMB reglement, door de organisator worden terugbetaald (cash of via bankoverschrijving) op het einde van de wedstrijd.

Het is onnodig om inzake de inschrijvingen telefonisch contact op te nemen met de BMB.

Om het BMB reglement enduro te respecteren, zal voor de Belgische vergunninghouders het inschrijvingsgeld worden vermeerderd met 10 € bij de administratieve controles op zaterdag of zondagochtend. Dit bedrag van 10 € zal moeten worden betaald aan de bevoegde official van de BMB die ter plaatse aanwezig zal zijn om dit bedrag in ontvangst te nemen tijdens de administratieve controle.

De openingsdata (inschrijvingen) voor de wedstrijden in Buzancy en Rocroi zijn momenteel nog niet vastgelegd. Wees dus waakzaam.

De inschrijvingen voor deze twee wedstrijden zullen worden afgesloten uiterlijk drie weken voor de wedstrijd (12 april voor Buzancy en 10 mei voor Rocroi).  

In het geval dat het maximum aantal piloten bereikt zou worden voor deze afsluitingsdatum, zullen de inschrijvingen eerder worden afgesloten. Het maximaal aantal piloten werd vastgelegd op 450 voor beide wedstrijden.

Uw inschrijving zal slechts geldig zijn eens de betaling werd ontvangen door de club. Er wordt geen enkele uitzondering toegestaan.

Tenslotte zullen de Belgische piloten die samen wensen te rijden zich op hetzelfde ogenblik moeten inschrijven (met inbegrip van de betaling)

 

Verloop van de wedstrijden

Administratieve controles :

Deze zullen plaatsvinden op zaterdagavond en zondagochtend (enkel voor de laatkomers).

De piloten zullen het verzekeringsbewijs, de inschrijvingskaart van de motorfiets (Opgelet: garage plaat verboden), hun rijbewijs (Opgelet: voorlopig rijbewijs verboden) moeten voorleggen.

De piloot die met een motorfiets rijdt die niet verzekerd / ingeschreven is op zijn eigen naam, zal een bewijs van uitlening van de verzekeringsmaatschappij en/of de firma die hem de motorfiets ter beschikking stelt, moeten leveren.

 

Technische controle :

De motorfiets zal moeten worden aangeboden door de piloot zelf. Hij zal op hetzelfde ogenblik als de motorfiets ook een helm en een rug bescherming moeten aanbieden die voldoen aan de laatste homologatienormen. Opgelet: er zullen geen uitzonderingen worden toegestaan.

 

Categorieën :

De uurgemiddelden zullen verschillend zijn volgens de diverse categorieën (Ligue1-2-3).

De Belgische piloten van de categorieën Inter, Beloften en Nationalen zullen tijdens de wedstrijden worden ingedeeld in Ligue 1

De Belgische piloten van de categorieën Junior, Gentlemen, Expert, 50cc en Girl zullen tijdens de wedstrijden worden ingedeeld in Ligue 2 (Opgelet: de piloten van de categorieën Girls en 50cc zullen volgens het uurgemiddelde van ligue 2 rijden maar het aantal ronden van ligue 3 afleggen.

De Belgische piloten van de categorie randonneur zullen tijdens de wedstrijden worden ingedeeld in Ligue 3.

 

Parkoers en afstanden:

Buzancy :

Ligue 1 : 3 ronden van +/- 90 km.

Ligue 2 : 2 ronden van +/- 90 km.

Ligue 3 : 1 ronde van +/- 90 km.

 

Rocroi :

Ligue 1 : 2 ronden van +/- 150 km.

Ligue 2 : 1,5 ronden van +/- 150 km.

Ligue 3 : 1 ronde van +/- 150 km.

 

Voor deze wedstrijden wordt een zone voor het tanken voorzien. Opgelet: de assistentie is ten laste van de piloot. De club zal niet zorgen voor het transport van de benzine en/of materieel.

Raadpleeg geregeld de website van de federatie om de laatste informatie over deze twee wedstrijden te bekomen.

 

Partners

Back to top button