Motorcross

Motorcross seizoen start zondag in Lommel

Zondag is het dan eindelijk zover, het BMB motorcross seizoen 2015 gaat van start op de Heeserbergen in Lommel met de eerste Belgian National wedstrijd. De organisatie is in handen van MC Mikkola. In alle klassen zal er gestreden worden voor de eerste punten van het Belgisch Kampioenschap 2015.  De Inters MX1/MX3 en de Inters MX2 kunnen er punten behalen voor de Challenger Trophy 2015. De challenger trophy zal dit jaar worden opgesplitst in een klasse MX1/MX3 en een klasse MX2 gezien het gewijzigde wedstrijdschema.

Er werd nog een laatste toevoeging aan het sport reglement gedaan voor wat betreft de startorde van de wedstrijden na de trainingen. Het reglement voorziet dat dit jaar enkele klassen samen hun wedstrijden zullen betwisten. De trainingstijden van de verschillende klassen moeten bijgevolg samengevoegd worden om de startorde te bepalen.

Elke klasse zal als 'een groep' worden beschouwd en de trainingstijden zullen worden opgemaakt per 'groep'.

De startlijst zal dan worden opgemaakt door de twee groepen in elkaar te schuiven, waarbij de 'laagste' klasse of de klasse met de lichtste motoren de eerste positie krijgt.

Voorbeelden:

– wedstrijd Nationalen MX2/Inters MX2: positie 1 (snelste tijd Nat.MX2), positie 2 (snelste tijd Int.MX2), positie 3 (2de tijd Nat.MX2), enz.

– wedstrijd Inters MX2/MX1-3: positie 1 (snelste tijd Int.MX2), positie 2 (snelste tijd Int. MX1-3), positie 3 (2de tijd Int.MX2), enz.

Raadpleeg hierna:

– het wedstrijdprogramma BMB Motorcross wedstrijd Lommel 1 maart 2015

– nota startorde Motorcross wedstrijden 2015

Partners

Back to top button