Algemeen

Belangrijke wijzigingen aan de BMB sportcode

De Raad van Bestuur besliste vorige week dinsdag (18 december) een aantal belangrijke wijzigingen aan te brengen aan de BMB sportcode. Deze wijzigingen zijn van toepassing op alle sport disciplines. Hierbij een overzicht:

 

7.1       BELGISCHE KAMPIOENSCHAPPEN

Toevoegen:

Om in rekening gebracht te worden, moet de aanvraag van de wedstrijd minstens 2 maanden vooraf en ten laatste tegen 30 juni van het lopende jaar ontvangen zijn. Alle wedstrijden die op de BMB kalender werden ingeschreven voor het Belgisch Kampioenschap en die effectief doorgang vinden zullen meetellen voor het eindklassement.

 

Nieuw artikel 15           NATIONALE PLOEGEN

Om in aanmerking te komen voor een selectie van een landenploeg in de discipline waarin hij het meest aantal keer gedurende het jaar heeft deelgenomen, zal een piloot gedurende het lopende jaar moeten deelgenomen hebben aan een nationaal kampioenschap van deze discipline.

 

18.5                 EINDE VAN EEN MANIFESTATIE

Toevoegen: De beslissing tot afgelasting of vervroegde stopzetting van een manifestatie op de dag van het evenement kan uitsluitend worden genomen door de jury van de wedstrijd en bij gebreke door de koersdirecteur..’

 

De Raad van Bestuur besliste tevens dat voor deelnemers aan individuele wereldkampioenschappen (alle disciplines) die erin slagen de wereldtitel te behalen, de FIM kosten van de vergunning voor het jaar nadien, door de BMB zullen ten laste worden genomen.

Partners

Back to top button